Splošno, Zdravstvo

Sporočilo za javnost – Covid-19 UKC Maribor

Spoštovani,

Stanje Covid-19 v UKC Maribor:

V prilogi posredujemo graf stanja Covid-19 bolnikov za obdobje 17. 3. 2020 – 2. 4. 2020.

Foto: UKC

Izjava strokovnega direktorja:

Na spodnji povezavi posredujemo video in foto material današnje izjave strokovnega direktorja UKC Maribor, izr. prof. dr. Matjaža Vogrina, dr. med. V izjavi je strokovni direktor povzel trenutno stanje, pojasnil prehod iz faze 5 v 4, navedel zaloge osebne varovalne opreme ter drugo. Obrazložil je tudi prva dva smrtna primera v UKC Maribor – pri prvem pacientu je šlo za osebo, ki je bila že dlje časa v intenzivni enoti, pri drugem pa gre za osebo, ki je bila včeraj pripeljana k nam iz doma za starostnike izven naše regije. Video material je v surovem stanju, potreben montaže. Snamete ga lahko v prihodnjih 7 dneh na tej povezavi: https://we.tl/t-t3TUbfvjjQ.

Obvestilo Centra za transfuzijsko medicino – Ambulanta za diagnostiko in terapijo koagulopatij:

Paciente na terapiji z Marevan ali Sintrom tbl. obveščamo, da bo Ambulanta za diagnostiko in terapijo koagulopatij do nadaljnjega zaprta. O novem datumu in uri pregleda bodo pacienti obveščeni po pošti. Prosimo, da terapijo jemljete po dosedanji shemi. Za kronične bolnike, ki imajo aktualne zdravstvene težave, a ne potrebujejo nujne obravnave, potrebujejo pa nasvet zdravnika specialista, so se v tem kritičnem obdobju odzvali zdravniki specialisti. Posvet z zdravnikom je možen po telefonu, v navedenih časovnih terminih ali preko e-pošte. Kličiči naj imajo pri sebi svoje osnovne zdravstvene izvide, zdravstveno kartico in spisek zdravil, ki jih jemljejo. Prosimo ne kličite zaradi datuma odpovedanega pregleda ali izvidov, ki niso nujni.

Antikoagulantna ambulanta

Laszlo Tenyi, dr. med., specialist splošne medicine

Zasebna ordinacija splošne medicine

Četrtek in petek med 9.00 in 12.00

Telefon: (02) 250 17 21

E-pošta: laszlo.tenyi@gmail.com

Poziv k zbiranju donacij za boj proti Covid-19:

V UKC Maribor se v dani situaciji dnevno spopadamo z omejitvijo virusa SARS-CoV-2 in zdravljenjem bolezni Covid-19, ki jo povzroča. Za dosego cilja pa ni dovolj le vrhunska usposobljenost in strokovnost našega zdravstvenega osebja, ter vnema in požrtvovalnost, ki ju vsakodnevno kažejo, temveč tudi zadostna medicinska in zaščitna oprema. Ker trenutna situacija financiranja nabave respiratorjev, monitorjev, perfuzorjev in kompletov zaščitne opreme v celoti ne omogoča, in ker smatramo da je situacija s katero smo v UKC Maribor soočeni kritična, vabimo k zbiranju sredstev za UKC Maribor. Donacije se lahko nakažejo na podračun UKC Maribor številka: SI56 0110 0603 0278 185, s sklicem SI00 11061-2040-0001. Predstavnike podjetij pa za pripravo donatorske pogodbe prosimo, da pokličejo na telefonski številki 02/321 26 95 ali 02/321 26 12, ali pišejo na elektronski naslov donacije@ukc-mb.si. Več v dopisu v prilogi.

 

Zahvala:

UKC Maribor se iskreno zahvaljuje podjetjem:

– Mednarodni forum znanstvenoraziskovalnih farmacevtskih družb, GIZ za finančno donacijo v višini 8.000,00 EUR.

– Lekarne Maribor za donacijo termometrov. Vsakemu posamezniku, ki prihaja po zdravniško pomoč v UKC Maribor namreč na eni izmed vstopnih točk izmerimo telesno temperaturo. Slika v prilogi (IMG_20200402_101323.jpg).

Klicni center UKC Maribor za informacije o Covid-19:

Za več informacij o Covid-19 lahko pokličete na telefonsko številko UKC Maribor 031 653 929, vse dni v tednu, med 7:00-22:00.

Center za odnose z javnostmi in marketing – COJM
Univerzitetni klinični center Maribor
Ljubljanska ulica 5, 2000 Maribor, Slovenija

6. 4. 2020

Avtor

Administrator