Družabno

NATIONAL GEOGRAPHIC / JANE GOODALL : UPANJE

Ob svetovnem dnevu Zemlje nam bo National Geographic postregel z dokumentarno oddajo

 

JANE GOODALL : UPANJE,
ki bo na sporedu 22. aprila.
JANE GOODALL – UPANJE se začne, kjer se je končal film JANE iz leta 2017.  Dr. Jane Goodall je na konferenco leta 1986 prišla kot znanstvenica, po slišanih podatkih o tem, kako so šimpanzi ogroženi, pa je odšla kot aktivistka.
Film se začne s to spremembo in sledi Jane skozi tri desetletja dela. Jane je vedela, da se mora aktivirati, če želi pomagati zavarovati šimpanze in druge živali v divjini, izboljšati življenje šimpanzev v ujetništvu in navdušiti mlado generacijo, naj nadaljujejo s tem delom. V trenutku, v katerem se zdi okoljska kriza neobvladljiva, Jane poudarja, da so rešitve na dosegu roke.
Kamere sledijo Jane na potovanjih po svetu, več kot 300 dni na leto, kjer se srečuje tako z učenci v Zanzibarju kot tudi s tehničnimi veljaki iz Silicijeve doline, kot je princ Harry. Z modrostjo, srcem in humorjem širi sporočilo upanja in dokazuje posameznikom, da je vsak človek pomemben in lahko vpliva na dolgoročne spremembe.
Šestdeseta obletnica njenega prihoda v kraljestvo šimpanzev v Gombu se približuje. Jane preživlja čas s svojo družino v Tanzaniji in se vrne v divji raj, kjer razmišlja o prihodnosti in trajnostnem razvoju na Zemlji.
Copyright: National Geographic
JANE GOODALL : UPANJE (1 oddaja / 120 minut)
PREMIERA : SREDA 22. APRIL OB 21:00
2020 Agencija AVI
9. 4. 2020

Avtor

Administrator