Družabno

PREMIERA NOVE SERIJE S CATE BLANCHETT V GLAVNI VLOGI „GOSPA AMERIKA“

(ang. MRS. AMERICA)

15. APRILA NA HBO GO

1. MAJA NA HBO

Ljubljana, 9. april 2020

Nova serija z dvakratno prejemnico Oskarja Cate Blanchett Gospa Amerika (Mrs. America), bo premierno predvajana 15. aprila na HBO GO-ju. Premiera na HBO kanalu bo 1. maja ob 21.00h, nove epizode pa bodo predvajane vsak petek ob istem terminu.

„Gospa Amerika“ prinaša resnično zgodbo o družbenem gibanju za ratificiranje ameriškega amandmaja o enakih pravicah ter boja pod vodstvom nekdanje lepotne kraljice Phyllis Schlafly (dvakratna oskarjevka Cate Blanchett), ki se je preobrazila v strogo konservativno aktivistko. Dogajanje spremljamo skozi oči žensk iz tistega časa, same Phyllis Schlafly in feministk iz drugega vala Glorie Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belle Abzug ih Jill Ruckelshaus. Serija prikazuje eno najbolj zahtevnih političnih bojišč med kulturnimi vojnami v sedemdesetih letih, ki je pomenilo vzpon krščanske skrajne organizacije Moralna večina in je za vselej spremenilo ameriško politično krajino.

Ob dvakratni prejemnici Oskarja in prejemnici Zlatega globusa Cate Blanchett, so zaigrale tudi mnoge druge cenjene in nagrajene igralke kot so Rose Byrne v vlogi Glorie Steinem, Margo Martindale kot Bella Abzug, Uzo Aduba kot Shirley Chisholm, Elizabeth Banks kot Jill Ruckelshaus in Tracey Ullman kot Betty Friedan. V seriji se pojavijo tudi Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn, Ari Graynor, Melanie Lynskey in Kayli Carter.

Izvršni producenti so Dahvi Waller, Stacey Sher, Coco Francini, Cate Blanchett, kot tudi Anna Boden in Ryan Fleck, ki sta hkrati tudi scenarista štirih od devetih epizod.

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

9. 4. 2020

Avtor

Administrator