Tehnologija

Samsung uvedel ekološko pakiranje za televizorje

Foto: Samsung

 

Samsung z okolju prijaznim kartonskim pakiranjem, ki jo je mogoče reciklirati, naredil še en pomemben korak k trajnostnemu poslovanju

Seul, Koreja – 14. april 2020 – Samsung Electronics je z namenom zmanjšanja okoljskega odtisa uvedel novo okolju prijazno pakiranje za televizorje.

Nova ekološka embalaža, ki je izdelana iz okolju prijaznega valovitega kartona, bo uporabljena pri The Serif, The Frame in The Sero televizorjih, kar bo uporabnikom omogočilo lažje recikliranje kartonskih škatel in ponovno uporabo le teh.

Samsung je na vsaki strani svoje okolju prijazne embalaže iz valovitega kartona dodal matrične oznake, ki uporabnikom omogočajo lažje rezanje in ponovno sestavljanje embalaže za različne druge namene. Uporabniki lahko na primer iz kartonske embalaže zgradijo hiško za mačke, stojala za revije ali celo police za shranjevanje.

Embalaža vključuje tudi priročnik z navodili, kako iz embalaže narediti različne predmete, ki jih lahko uporabite v svojem domu. Uporabniki do navodil dostopajo s skeniranjem QR kode na embalaži.

V začetku letošnjega leta je bil Samsung tudi nagrajen za inovativni koncept novega pakiranja in spodbujanje učinkovite rabe virov na dogodku CES 2020.

Samsung in Dezeen, britanska revija za življenjski slog, sta priredila tudi globalni natečaj za najbolj inovativni predmet, narejen iz embalaže. Uporabniki lahko prijave oddajo do 29. maja 2020. Nagrajeni bodo najbolj inovativni modeli, ki jih bo Samsung tudi vključil v svoj priročnik.

“Uporabniki preferirajo blagovne znamke, ki imajo podobne vrednote kot oni, zato verjamemo, da bomo z ekološkim pristopom pri pakiranju uporabnikom zagotovili izkušnje, s katerimi lahko izrazijo svojo skrb za okolje,” je povedal Kangwook Chun, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za strategijo pri poslovnem delu vizualnih prikazovalnikov pri Samsung Electronics.

Za več informacij o natečaju obiščite www.dezeen.com ali Samsung TV Instagram (@samsungtv).

###

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd. 

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.

14. 4. 2020

Avtor

Administrator