Tehnologija

Bodi naslednja #foodstagram zvezda

Foto: Samsung

Presežek časa je nekaj, kar si je marsikdo izmed nas še nedavno želel. No, dandanes pa je to pravzaprav izziv. Večina nas se je trenutni situaciji prilagodila in smo se še dodatno izpopolnili v npr. kakšnem hobiju, kot je risanje, slikanje, šport ali notranje oblikovanje.

Trenutno je kuhanje eno najbolj priljubljenih aktivnosti preživljanja prostega časa, ki ga imamo v dani situaciji resnično v izobilju. Imamo ravno dovolj časa, da osvojimo vse tiste trike pri oblikovanju hrane, s katerimi bo pripravljen prigrizek, ali obilno kosilo neverjetno na pogled. Instagram s ključnikom #foodstagram kar kliče po vaših kuharskih umetninah, ki jih lahko s ponosom pokažete širnemu svetu.

Vas zanima kako? Instragram #Foodstagram influencerka Isabelle Cheng ima nekaj skritih adutov in mi jih razkrivamo:

  1. Ustvarite pravo vzdušje (da, tudi vaša hrana mora imeti ustvarjeno posebno vzdušje) – ozrite se okoli in poglejte, katere elemente lahko vključite v sceno. Po želji dodajte podrobnosti, ki bodo pripovedovale tudi zgodbo po obedu – npr. kavica po kosilu ali pozorno izbrani pribor.
  2. Bodite pozorni na svetlobo – naravna svetloba ima pomembno vlogo pri fotografiji. Zato – ujemite pravi žarek svetlobe. Sedaj, ko veliko časa preživimo doma, lahko spremljamo tudi, kako se skozi dan spreminja svetloba v različnih prostorih.
  3. Ustvarite vtis gibanja – dobra hrana vedno privabi dobro družbo, in nasmeh na obrazu je edinstven dodatek vsaki fotografiji. Vključite družinske člane, naj oni ustvarijo vtis gibanja z nalivanjem, mešanjem ali pa samo s svojo prisotnostjo.

Moč tehnologije

Vrhunska Instagram fotografija je kombinacija okusne in čudovito okrašene hrane, ki pa jo lahko ustvarite z izjemno kamero Samsung pametnih telefonov. Samsung Galaxy S20 pametni telefoni imajo zelo uporabno funkcijo – način za fotografiranje hrane, s katero bodo barve in podrobnosti še bolj izstopali. Ne pozabite tudi na Samsung pro način, ki samodejno prilagodi svetlobo z uravnoteženjem bele barve, medtem ko sistem profesionalnih kamer zagotavlja, da je vaša umetnina v središču, ozadje pa rahlo zamegljeno.

Skuhajte nekaj odličnega in fotografijo delite na Instagramu z uporabo ključnika #foodstagram. Nikoli ne veste – mogoče ste z upoštevanjem Isabellinih nasvetov prav vi naslednja Instagram zvezda!

 

Grayling

Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia

grayling.com

20. 4. 2020

Avtor

Administrator