Gospodarstvo

Sedeži območnih enot Triglava odprti, sledijo predstavništva

Sklepanje zavarovanj, reševanje škod itd. še naprej na voljo tudi na daljavo

V Skupini Triglav spremljajo aktualne razmere v povezavi z epidemijo koronavirusa (COVID-19) in se jim skrbno prilagajajo. Skladno s sprejetimi odloki pristojnih institucij zavarovalno-finančna skupina pričenja s postopnim odpiranjem mreže poslovalnic po Sloveniji, v veljavi pa bo poseben režim dostopa do njenih prostorov. Še naprej pa so strankam za urejanje vsega v zvezi z zavarovanji in povezanimi storitvami na voljo na daljavo.

Postopno odpiranje mreže poslovalnic

Od torka, 28. aprila, bodo ponovno odprti sedeži 12 območnih enot Zavarovalnice Triglav po celotni Sloveniji (skupaj z lokacijami Triglav, Zdravstvene zavarovalnice), dan za tem pa bodo postopoma pričela odpirati vrata tudi predstavništva in druge enote skupine.

 

V odprtih poslovalnicah bo zavarovalnica vzpostavila sistem dežurstev vsak delovani dan (od ponedeljka do petka) od 9. do 13. ure ter režimposameznega vstopa strank v prostore. V Skupini ocenjujejo, da je tovrsten pristop nujen, da bi se v največji možni meri ohranjalo omejitve širjenje virusa preko osebnih stikov ter zagotovilo varnost in zdravje strank in zaposlenih.

 

Hkrati v Triglavu stranke naprošajo, da poslovalnice obiskujejo le v nujnih primerih oziroma če storitve ne morejo opraviti na daljavo.

 

Ukrepi ob vstopu v prostore zavarovalnice

V Triglavu prosijo obiskovalce zavarovalnice, da striktno upoštevajo ukrepe za vstop v poslovalnice in prostore družbe, saj v nasprotnem primeru vstop ne bo mogoč. Prav tako je pomembno, da obiskovalci spoštujejo usmeritve osebja na vsaki posamezni lokaciji.

 

Usmeritve za vstop:

 • V prostore zavarovalnice lahko vstopajo samo zdrave osebe.
 • Vstop je mogoč samo skozi glavne vhode posamezne lokacije.
 • V prostore se vstopa posamično ob upoštevanju usmeritev osebja na lokaciji.
 • Ob vstopu v prostor je obvezna uporaba zaščitne maske oziroma druge oblike zaščite, ki prekrije nos in usta.
 • Pred vstopom je obvezno razkuževanje rok z ustrezno količino razkužila.
 • Ves čas prisotnosti na lokacijah zavarovalnice je potrebno upoštevati higieno kašlja in rok ter skrbeti za ustrezno medsebojno razdaljo (cca. 2 m).

 

V Triglavu prosijo za razumevanje in spoštovanje ukrepov.

 

Na voljo storitve na daljavo

Strankam so za uporabo storitev ali komunikacijo z zavarovalnico še naprej na voljo elektronske in telekomunikacijske poti, saj ima zavarovalnica vzpostavljene rešitve za sklepanje vseh vrst zavarovanj (avtomobilskih, domskih, življenjskih, zdravstvenih, itd.), obravnavo škod, izvajanje asistenčnih storitev ipd. tudi na daljavo (brez fizične prisotnosti obeh strani).

Za informacije o zavarovanjih lahko stranke pokličejo svojega zavarovalnega zastopnika ali mu pošljejo e-sporočilo (na ime.priimek@triglav.si). Vprašanja lahko posredujejo tudi na e-naslov info@triglav.si ali pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 555 555 Enote za odnose s strankami.

 

Informacije o zdravstvenih zavarovanjih in storitve v okviru Zdravstvene točke Triglav, Zdravstvene zavarovalnice so strankam na voljo preko telefonske številke 080 2664 ali elektronske pošte info@triglavzdravje.si.

 

Za urejanje zavarovanj na daljavo lahko zavarovanci uporabijo digitalno poslovalnico zavarovalnice iTriglav.si.

 

Načini in postopek prijave škod

Za prijavo škodnih primerov so strankam na voljo sodobne elektronske in telekomunikacijske poti:

 • spletna stran https://www.triglav.si/skode/prijava-skode,
 • mobilna aplikacija Triglav Asistenca, ki je brezplačno na voljo v spletnih trgovinah App store in Google play,
 • brezplačna telefonska številka 080 555 555 (Enota za odnose s strankami),
 • za zdravstvena zavarovanja Zdravstvena točka na brezplačni telefonski številki 080 2664 in elektronski pošti info@triglavzdravje.si.

 

Za prijavo škode se lahko stranke preko (mobilnega) telefona ali elektronske pošte obrnejo tudi na svojega zastopnika, prav tako so za prijavo avtomobilskih škod na volj pogodbeni izvajalci zavarovalnice.

 

Za varno in hitro reševanje škod zavarovalnica prosi, da stranke ob prijavi priložijo:

 • fotografije poškodovanega predmeta, stvari ali lastnine,
 • vso dokumentacijo, s katero razpolagajo v času prijave obravnavanega škodnega primera.

 

Vso dokumentacijo, za predložitev katere bodo stranke v postopku pozvali s strani zavarovalnice, naj le-te posredujejo v e-obliki:

 • za premoženjska zavarovanja kot skeniran dokument ali fotografijo na skode.premozenje@triglav.si (v zadevi naj navedejo številko primera, ki jo bo stranka predhodno prejela);
 • za življenjska zavarovanja na skode.zivljenje@triglav.si, kjer bo stranka prejela (še) dodatne informacije.

 

Po predhodni uskladitvi termina bo za nujne primere prijave škod na vozilih možen ogled vozil na sedežih območnih enot vsak delovani dan od ponedeljka do petka od 9. do 13. ure. Zavarovalnica prosi, da se stranke te možnosti poslužujejo le v nujnih primerih in ob predhodni uskladitvi termina fizičnega obiska poslovalnice.

 

V teh izrednih razmerah v Triglavu še svetujejo, da s prijavo škode ni treba hiteti, če ne gre za nujen primer, ampak da naj ljudje najprej poskrbijo za lastno varnost. Tako kot do sedaj bodo upoštevali tudi prijave, ki bodo prispele v prihodnjih dneh ali tednih.

PR: ZT

28. 4. 2020

Avtor

Administrator