Tehnologija

HTC Vive predstavlja brezplačno beta vr APLIKACIJE ZA PODJETJA – vive sync

Foto:HTC 

VIVE SYNC je lansiral beta verzijo 2020 s ciljem izboljšanja produktivnosti in globalnega sodelovanja med zaposlenimi v podjetjih, ki opravljajo svoje delo na daljavo

 

San Francisco 30. april 2020 – HTC VIVE(R) je danes predstavil VIVE Sync brezplačno aplikacijo namenjeno sodelovanju in sestankovanju zaposlenih, ki delajo na daljavo. Platforma Vive Sync je namenjena podjetjem, ki želijo izboljšati sodelovanje med zaposlenimi in povečati njihovo produktivnost. Aplikacija pomaga podjetjem na varen način izboljšati komunikacijo in produktivnost na način, da se srečujejo v notranjih in zunanjih delovnih okoljih s pomočjo tehnologij, ki nas popeljejo v navidezno resničnost.

 

“V nasprotju s katerim koli drugim orodjem ali medijem ima navidezna resničnost možnost povezovanja in vključevanja oddaljenih skupin in zaposlenih na način, kot da bi bili dejansko skupaj v istem prostoru,” je povedal David Sapienza, AVP Development&Production, HTC Vive. “Vive Sync omogoča sodelavcem in partnejem širom sveta, da se povezujejo v navideznem okolju, s čimer povečajo produktivnost, sodelovanje in ekipni duh. Prihodnost dela in zaposlovanja gre v smeri globalizacije in dela na daljavo. Prav navidezna resničnost je rešitev, ki je ponuja uspeh v novi resničnosti.”  Po podatkih ameriškega Gallupa, raziskava1 “State of the American Workforce” namreč razkriva, da delo na daljavo hitro postaja nova resničnost. Izsledki raziskave kažejo, da 43% zaposlenih vsaj del svojega dela opravi na daljavo, medtem ko je 37% vprašanih pripravljeno zamenjati trenutno delovno okolje s podjetjem, ki nudi fleksibilnost na podočju dela na daljavo in prednosti, ki jih prinaša razvoj telekomunikacij.

 

Raziskave Future Workplace in Virgin Pulse “The Work Connectivity Survey”2 kažejo, da bodo zaposleni, ki delo opravljajo na daljavo prej dali odpoved zaradi občutka osamljenosti. Med njimi 43% zaposlenih meni, da več stikov na način, da vidijo svoje sodelavce, pomeni izboljšan in poglobljen odnos sodelavci in posledično podjetjem. Z Vive Sync ekipe v podjetju in izven njega lahko sodelujejo pri ključnih sestankih vodstva in ostalih sodelujočih, kar povečujejo sodelovanje, vpetost v procese dela in produktivnost.

 

Funkcije, ki na daljavo povezujejo zaposlene

 

Vive Sync omogoča 30 udeležencem hkrati sodelovanje pri internih kreativnih sestankih, spletnih diskusijah, virtualnih novinarskih konferencah ali celo prodajnih prezentacijah na daljavo.

 

 

 

S pomočjo spletnega prostora OneDrive udeleženci seje enostavno delijo svoja gradiva v obliki videov in PowerPoint prezentacij ter 3D modelov s svojih računalnikov na skupno platform.

 

Pomembne odločitve in informacije lahko delimo tudi izven Sync sistema s posnetki zaslona ali s pomočjo pretvornika glasovnih sporočil v tekstovna.

 

Z uporabo mobilne aplikacije Sync Avatar Creator, ki je na voljo v trgovinah App Store in Google Play, uporabniki ustvarijo personalizirane dinamične avatarje, s katerimi se posamezniki predstavljajo v digitalnem okolju. S popolnim sledenjem telesu uporabnik skozi avatarja, ki posnema dejansko telesno govorico, komunicira s kolegi v virtualnem okolju. Vive Sync podpira tudi sistem Tobii – sledenje očesnim premikom za še boljšo in naravno interakcijo z virtualnimi sodelavci ali naročniki, z namenom izboljšanja upoabniške izkušnje, ki je tako še bolj pristna. Naglavni VR sistem kot je Vive Pro Eye ima tovrstno tehnologijo vgrajeno v sam sistem.

 

“Vejamemo, da bodo aplikacije kot je Vive Sync povečale sodelovanje in produktivnost med skupinami ljudi, ki delajo od doma s pomočjo navidezne resničnosti,” je povedal David Weinstein, direktor XR v NVIDIA. “Srečanje iz oči v oči v aplikaciji Vive Sync, optimizirani s pomočjo tehnologij NVIDIA VRS in Vive Pro Eye, zagotavlja boljšo povezanost s sodelavci.”

 

Brezplačna beta različica sistema podjetjem omogoča dostop do vseh funkcij, ki jih trenutno nudi Vive Sync, vključujoč sledeče:

 

 • OneDrive podpora – varno nalaganje in deljenje vsebin v aplikacijo in obratno. Deljenje datotek formatov PowerPoint, PDF, video in fotografij.
 • 3D pogled – pogled 3D modelov, ki si jih uporabniki lahko natančno ogledajo s premikanjem objekta.
 • Oblikovanje avatarjev po meri – personalizirani avatarji za še boljšo uporabniško izkušnjo.
 • Osebna sporočila – govorna sporočila v obliki tekstovnih vsebin in posnetki zaslona zagotavljajo pomembne informacije, ki jih ohranimo tudi, ko izstopimo iz virtualnega okolja.
 • 3D izrisi – izdelava modelov in datoteko ali organizacija improviziranih spletnih sej.
 • Konferenčne mize in sedeži – sestanek za konferenčnim omizjem ali ustvarjanje avditorija s sedeži, zavisi od velikosti publike, ki je prisotna.
 • PC udeležba brez VR sistema – možnost vključevanja udeležencev brez VR opeme, ki se lahko pridružijo sejam preko računalnika.
 • VIVE Ecosystem podpora – Vive Sync je kompatibilen z vsemi VIVE napravami, vključujoč samostojne in računalniške VR naglavne sisteme.

 

Vive Sync bo v nadaljevanju še dodajal možnosti in storitve. Nadgradnja sistema bo vključevala:

 

 • Razširjeno združljivost strojne opreme– podpora velikim VR ekosistemom, ki vključuje Oculus Rift, Oculus Quest, Windows Mixed Reality in Valve Index naprave.
 • Nadzor gostitelja – popoln nadzor nad sestanki in srečanji ter zmanjšanje motečih faktorjev, kot je izklop zvoka udeležencev ali zaklepanje določenih funkcij.
 • Računalniška vključenost brez VR opreme – dovoljuje udeležbo pri sejah tudi tistim brez VR opeme.
 • Snemanje sej – možnost snemanja sej in kasnejšega deljenja s tistimi, ki niso bili prisotni.

 

Vive Sync podpira celoten VIVE ekosistem in je na voljo za prenos na Sync.vive.com.

 

1 “State of the American Workplace”. Gallup, 2017.

2 “The Work Connectivity Study”. Future Workplace and Virgin Pulse, 2018.

 

– Konec –

O HTC VIVE

 

VIVE je prva platforma za navidezno resničnost in ekosistem, ki ustvarja realistične izkušnje VR za podjetja in posameznike. Ekosistem VIVE je zgrajen okoli najboljše strojne in programske VR opreme na trgu. VIVE business obsega najboljšo XR hardware opremo, platformo VIVEPORT in trgovino z aplikacijami; VIVE Enterprise Solutions za poslovne uporabnike; VIVE X, 100 milijonov dolarjev poslovni pospeševalnik za VR; VIVE Studios, pobuda za razvoj zabavnih, igričarskih in podjetniških vsebin; in VR ARTS za kulturne vsebine.

Za več informacij o VIVE obiščite www.vive.com.

 

# # #

 

HTC, VIVE, HTC logotip in VIVE logotip so zaščitene blagovne znamke družbe HTC. Vsa druga imena podjetij in izdelkov so lahko zaščitene blagovne znamke njihovih lastnikov.

30. 4. 2020

Avtor

Administrator