Tehnologija

Samsung QLED 8K in 4K 2020 televizorji Sloveniji

Foto: Samsung

Ljubljana, 15. maj 2020 – Samsung je napovedal začetek prodaje QLED 8K in 4K modelov iz letošnjega leta tudi v Sloveniji. Med novimi Samsung televizorji izstopa predvsem Q950TS QLED 8K, ki nudi izjemno izkušnjo gledanja, saj združuje izboljšano kakovost slike in zvoka z inovativnimi zmogljivostmi umetne inteligence ter elegantnim minimalističnim oblikovanjem.

Razmerje zaslona in ohišja je pri tem izjemnem televizorju z brezkončnim zaslonom kar 99:1 – robovi ob zaslonu so zmanjšani skoraj do nevidnosti. Samsung Q950TS televizor je izredno tanek, širok le 15 milimetrov, zato s svojim videzom predstavlja definicijo ideje popolnega televizorja z velikim zaslonom.

Zvok s pomočjo Objective Tracking Sound+ tehnologije potuje bolj dinamično, saj sledi gibanju predmeta po zaslonu. Vgrajeni zvočniki zagotavljajo svobodo, ki jo zvok potrebuje za premikanje, da dobimo najbolj realistično, tridimenzionalno izkušnjo zvoka. Tako lahko uporabniki uživajo v najboljši izkušnji kinematografskega zvoka, ki sledi gibanju vsakega prizora. Poleg tega Active Voice Amplifier tehnologija v realnem času prepozna nepričakovan moteč hrup in samodejno poveča jakost ter naredi glasove ali pogovore na televizorju razločnejše.

Poleg Samsung Q950TS televizorja je slovenskim uporabnikom na voljo tudi Samsung Q800T QLED 8K televizor, ki vključuje posebno tehnologijo kvantnih pik z umetno inteligenco. Vključuje Quantum 8K procesor, ki je ključni dejavnik pri določanju celotne zmogljivosti slike. Zmogljiv in inteligentni Quantum 8K procesor QLED televizorja z milijoni naučenih vzorcev gradi podatkovno bazo ter jo nato uporabi in ustvari najbolj realistično izkušnjo gledanja. Ne glede na vir predvajanja ali trenutno ločljivost, bo vsebina prikazana z do 33 milijoni slikovnih pik.

Samsung poleg inovativnih naprav na področju 8K tehnologije slovenskim uporabnikom nudi celovito serijo QLED 4K televizorjev, predstavljenih letos, s Q60T, Q65T, Q70T, Q75T Q80T in Q95T modeli. Samsung QLED 4K televizorji vključujejo izboljšane zmogljivosti pametnega zaslona, ki temeljijo na umetni inteligenci. Vgrajeni svetlobni senzor zazna stopnje osvetlitve okolja in samodejno prilagodi nastavitve televizorja, da ohrani optimalno svetlobo in kontrast, ne glede na okolje gledanja.

Vsi našteti modeli nudijo nove možnosti povezljivosti. Multi View način vam omogoča, da na zaslonu televizorja istočasno gledate televizijski program in vsebine iz pametnega telefona. Svoj pametni telefon preprosto povežete s televizorjem in zgolj prilagodite velikost prikaza vsebine. S Tab View načinom bo povezovanje pametnega telefona in televizorja še lažje, saj je vse, kar morate narediti, to, da se s pametnim telefonom dotaknete televizorja.

V Sloveniji je Samsung Q950TS televizor na voljo z zasloni v velikostih 165,1 (65″), 190,5 (75″) in 215,9 centimetrov (85″) od 4.999 evrov naprej. Samsung Q800T televizor je na voljo z zasloni v velikostih 165,1 (65″), 190,5 (75″) in 208,3 centimetrov (82″) od 3.799 evrov naprej. Samsung 4K Q60T, Q70T, Q80T in Q90T modeli so na voljo z zasloni v velikostih od 109,2 (43″) do 215,9 centimetrov (85″) od 699 evrov naprej.

Za več informacij obiščite https://www.samsung.com/si/tvs/qled-tv/highlights/.

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

PR: Grayling
Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia

18. 5. 2020

Avtor

Administrator