Družabno

GORDON RAMSAY SE VRAČA S ŠE VEČJIMI IN DRZNEJŠIMI DOGODIVŠČINAMI  V SVOJI KULINARIČNO-PUSTOLOVSKI ODDAJI GORDON RAMSAY: NERAZISKANO

 

 

Ramsay bo vsekakor poskrbel, da bo vroče. Čakajo ga pojedine v Tasmaniji, Južni Afriki, Indoneziji, Louisiani, na Norveškem, v Indiji in Gvajani

 

Premiera druge sezone serije Gordon Ramsay: Neraziskano bo meseca septembra na National Geographicu

 

 

Gordon Ramsay si bo zavezal čevlje, zgrabil nože in se ponovno podal na pot, saj ga čaka druga sezona oddaje Gordon Ramsay: Neraziskano, ki bo premiero doživela meseca septembra na National Geographicu.

Ramsay ima več Michelinovih zvezdic in je tekmoval celo na Ironmanu, tokrat pa se bo podal na pot po svetu, saj stalno išče kulinaričen navdih.

 

Oddajo bodo predvajali v 172 državah in v 43 jezikih. V drugi sezoni se bo Ramsay podal na še bolj vznemirljive pustolovščine in svet raziskal s pomočjo hrane.

 

 

“V tej sezoni bomo raziskali sedem novih regij, vsaka pa ima čisto drugačno kulinarično tradicijo in zgodovino,” je povedal Ramsay. “Učili se bomo od lokalnih prebivalcev in slišali njihove zgodbe. Tako bomo lahko mnogo bolje razumeli svet okoli nas.”

 

Ramsayja čakajo pojedine v Tasmaniji, Južni Afriki, Indoneziji, Louisiani, na Norveškem, v Indiji in Gvajani. Podal se bo v še bolj neznane vode, saj hoče raziskati globalne kuhinje. V vseh krajih, ki jih obišče, dobro spozna tudi samo pokrajino; strme gore, 3 m visoke valove, ledene temperature in goščave, vse to v iskanju najboljših sestavin na svetu. Plaval bo v morju, polnem morskih psov, sodeloval v teku z biki in tvegal življenje v najmogočnejših in najdrznejših pustolovščinah doslej, in to samo zaradi prvovrstne kulinarike.

 

Na Ramsayja čakajo pojedine v Tasmaniji, Južni Afriki, Indoneziji, Louisiani, na Norveškem, v Indiji in Gvajani. Podal se bo v še bolj neznane vode, saj hoče raziskati globalne kuhinje. V vseh krajih, ki jih obišče, dobro spozna tudi samo pokrajino; strme gore, 3 m visoke valove, ledene temperature in goščave, vse to v iskanju najboljših sestavin na svetu. Plaval bo v morju, polnem morskih psov, sodeloval v teku z biki in tvegal življenje v najmogočnejših in najdrznejših pustolovščinah doslej, in to samo zaradi prvovrstne kulinarike.

Foto: National Geographic/Justin Mandel

Vsaka sestavina, ki jo sam poišče, vsaka jed, ki jo pokusi in vsaka oseba, ki jo spozna, ga bo navdihnila, da bo ustvaril čisto nov recept, ki bo utelešal duha določene kulture.

Vsaka epizoda se konča s tem, da si Ramsay postavi izziv in se loti kuhanja z lokalno legendo. Skupaj pripravita obrok za lokalne prebivalce, ki jih je med potovanjem spoznal.

 

Ne zamudite dogodivščin Ramsaya:

 

– ko bo tvegal življenje v tradicionalni dirki z biki na samotnem riževem polju v zahodni Sumatri;

– ko se bo spopadal s tasmanskim nevihtnim vremenom in se potopil med skale v iskanju jastogov;

– ko bo iz helikopterja skočil v visoke valove in iskal školjke na južnoafriški obali;

– ko bo raziskoval indonezijske jame, v katerih mrgoli netopirjev, v iskanju orjaških rakcev;

– ko bo s štirikolesnikom divjal po nevarnih blatnih poteh v Louisiani, kjer bo iskal sveže zelenje, žabe in rake;

– ko bo skočil v ledene norveške vode in odkril bogastvo sestavin, ki se skrivajo v fjordih;

– ko se bo boril z močnimi valovi v južni Indiji in medtem lovil ribe na tradicionalen način – z 90 kg težko mrežo.

 

 

Gordon Ramsay: Neraziskano producira Studio Ramsay za National Geographic. Izvršni producenti Studio Ramsay so Gordon Ramsay, Lisa Edwards in Jon Kroll. Izvršna producentka National Geographica je Betsy Forhan, podpredsednik produkcije je Kevin Tao Mohs, izvršni podpredsednik neigranih vsebin za National Geographic pa je Geoff Daniels.

 

O National Geographic Partners LLC

National Geographic Partners LLC (NGP), je skupno podjetje National Geographic Societyja in Disneyja in predano približuje vsebine z vrhunsko svetovno znanostjo, pustolovščinami in raziskovanjem v nekonkurenčnem medijskem portfelju. NGP združuje globalne televizijske programe National Geographica (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo Mundo, Nat Geo People) z medijskimi in potrošniško usmerjenimi revijami National Geographica; National Geographic studios; sorodnimi digitalnimi in družbenimi platformami; knjigami; zemljevidi; otroškimi mediji in pomožnimi aktivnostmi, ki vključujejo potovanje, globalne izkušnje in dogodke, arhivske prodaje, licenciranje in e-trgovanje. Širjenje znanja in razumevanje sveta je osnovno poslanstvo National Geographica že 131 let, zdaj pa predan iti še dlje, premikati meje za svoje potrošnike … Hkrati pa mesečno dosega milijone ljudi po svetu v 172 državah in 43 jezikih. NGP 27 odstotkov prihodkov vrača v neprofitno organizacijo National Geographic Society in financira delo na področjih znanosti, raziskovanja, zaščite in izobraževanja. Za več informacij obiščite natgeotv.com ali nationalgeographic.com.

 

O Gordonu Ramsayju in Studio Ramsay

Ramsay je priznan po izjemno uspešnih in nagrajenih televizijskih serijah, bil je nominiran za nagrado Emmy in producira televizijske oddaje na obeh straneh Atlantika za gledalce po vsem svetu, v več kot 200 državah in območjih. Je tudi edini, ki ima v ZDA 4 oddaje v primetimu. Je voditelj in izvršni producent oddaj “Hell’s Kitchen,” “MasterChef,” “MasterChef Junior” in “Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back”, ki jih predvaja Fox, ter vsakoletnih specialov “MasterChef Celebrity Showdown”.

 

Njegova multimedijska produkcijska hiša Studio Ramsay je poskrbela za številne uspešne oddaje v Združenem kraljevstvu in ZDA, razvijajo pa jih vedno več. Studio Ramsay je nastal leta 2016 z namenom, da bi razvijali neigran, digitalni in tudi igran program, s poudarkom na novih formatih, inovativnem programu in spodbujanju novih talentov. Studio Ramsay je produciral zelo uspešno Foxovo oddajo “Gordon Ramsay’s 24 Hours to Hell and Back.” Njihovo delo je tudi oddaja Gordon Ramsay: Neraziskano na National Geographicu, ki jo predvajajo v 172 državah in 43 jezikih po vsem svetu, njena spremljava pa je tudi edinstvena digitalna in tiskana revija Gordon Ramsay: Neraziskano. V Združenem kraljestvu Studio Ramsay producira za nagrado BAFTA nominirano oddajo “Gordon, Gino in Fred: Izlet z avtodomom” za ITV, kjer trenutno predvajajo drugo sezono. Studio producira tudi prihajajočo serijo za Channel 4 “The Fantastical Factory of Curious Craft”, v petdelni dokumentarni seriji za ITV pa jim je vrata odprl tudi sloviti londonski hotel The Savoy. Producirajo tudi serijo za Channel 4 “Born Famous,” ki je doživela premiero lansko poletje. Studio Ramsay sodeluje tudi pri raznih stopnjah produkcije in razvoja za BBC in ameriške kabelske postaje. Studiev digitalni oddelek se ukvarja z vsemi Ramsayjevimi originalnimi vsebinami na njegovem zelo uspešnem kanalu na YouTubu (Ramsay je tam tudi chef z največ naročniki na svetu). Na kanalu prevladujejo gledalci v starostni skupini 18 do 34 let, pred kratkim pa so začeli predvajati zelo uspešno serijo intervjujev “Scrambled”, v letu 2020 pa načrtujejo še kar nekaj novih serij. Studio Ramsay Digital producira vsebine tudi za National Geographic in MasterClass, na tem področju pa načrtujejo tudi nove projekte. Studio je sodeloval tudi pri kuharski oddaji “Culinary Genius,” ki je premiero doživela na ITV v Združenem kraljestvu, predvajajo pa jo tudi na Foxu v ZDA, pri ITV-jevi oddaji “Gordon on Cocaine” in Foxovi oddaji “The F-Word Live With Gordon Ramsay.” Serija „Matilda in Ramsayjevi“ s Tilly Ramsay za otroke se je vrtela na BBC-ju, njena produkcija pa je prav tako plod dela Studia Ramsay.

 

Ramsay je bil izvršni producent Bravove oddaje “Best New Restaurant” in Food Networkovega TV-tekmovanja “Food Court Wars.” V Združenem kraljestvu je produciral “Gordon Ramsay Behind Bars” in “Gordon’s Great Escape” za Channel 4; oddajo o hrani in nostalgiji “My Kitchen” za UKTV-jev Good Food Channel; ter kuharski oddaji “Ultimate Home Cooking” in “Ultimate Cookery Course,” za Channel 4.

 

Za več informacij obiščite www.gordonramsay.com ali sledite Gordonu Ramsayju na omrežjih Facebook,Twitter ali Instagram.

 

© 2020 Agencija AVI

20. 5. 2020

Avtor

Administrator