Gospodarstvo

POŠTA SLOVENIJE OD 1. JUNIJA V POŠTNEM PROMETU PONOVNO VZPOSTAVLJA OBIČAJNO POSLOVANJE

Pošta Slovenije zaradi sproščanja ukrepov na ravni države tudi v poštnem prometu od 1. junija ponovno vzpostavlja običajno poslovanje,  pri čemer pa bo, tako kot vse sfere poslovnega in civilnega življenja, tudi v svojem poslovanju upoštevala oz. izvajala določene varnostne ukrepe,  ki so v tem obdobju potrebni in izhajajo iz smernic ter navodil pristojnih inštitucij.

Tako bodo od  1. junija pošte ponovno poslovale po običajnem delovnem času tudi ob sobotah, dežurni pošti na Pražakovi ulici 3 v Ljubljani ter na Zagrebški c. 106 v Mariboru pa bosta poslovali tudi v dežurnem delovnem času.  Še vedno bodo do nadaljnjega zaprte pošte 1114 Ljubljana (Univerzitetni klinični center Ljubljana), 2114 Maribor (Univerzitetni klinični center Maribor) ter 4210 Brnik (letališče Brnik).

Do nadaljnjega ostajajo v veljavi pravila glede vročanja pošiljk. Vse vrste poštnih pošiljk  se že od 11. maja letos vročajo na običajen način, vendar brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje. Pismonoši pošiljke še vedno vročajo na prostem  in ne vstopajo v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika). Nekatere storitve, kot so dostava z vnosom v stanovanje, vnos/odvoz blaga v stanovanje naslovnika ipd., se do nadaljnjega tako še vedno ne bodo izvajale.

Sproščena so pravila ob vstopu oseb v prostor za stranke. V notranjosti pošte bo lahko določeno število strank glede na velikost prostora za stranke. Glede uporabe zaščitnih mask in drugih zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom pa bo Pošta Slovenije upoštevala spremembe s strani pristojnih institucij, zaenkrat pa je, v skladu s trenutno veljavnimi priporočili in navodili, obvezno razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, prezračevanje in zagotavljanje varne razdalje med osebami.

 

 

PRESTAVITEV MAJSKEGA IZID ZNAMK

Zaradi epidemije so bile v času izrednih razmer zaprte institucije, s katerimi Pošta Slovenije sodeluje pri izdaji znamk. Prav tako so bili odpovedani številni dogodki, nekateri predvideni tudi za izdajo znamk.  Zaradi tega je bila sprejeta odločitev, da se tretji letošnji izid poštnih znamk, ki je bil predviden 29. maja, prestavi na 13. julij 2020. Prav tako je sprejeta odločitev, da se zaradi odpovedi oziroma preložitve poletnih Olimpijskih iger v Tokiu in 8. Evropskega kongresa matematike v Portorožu izid navedenih znamk prestavi na obdobje, ki bo časovno sovpadalo z dejansko izvedbo obeh dogodkov.

 

 

SREBRNA PLAKETA ZA KAKOVOST DOSTAVE MEDNARODNIH EMS-POŠILJK

Že drugo leto zapored je Pošta Slovenije prejela nagrado EMS Performance Awards, ki jo podeljuje Svetovna poštna zveza. Prejela je  srebrno plaketo za kakovost dostave mednarodnih EMS-pošiljk v Sloveniji za leto 2019. V merjenju, ki ga upravlja družba PWC, je sodelovalo 198 poštnih operaterjev. Med članicami EMS-kooperative  je dosegla deveto mesto. Zlato plaketo je prejela Latvija, medtem ko je srebrno plaketo prejelo devet (vključno s Pošto Slovenije), bronasto pa osem držav.

 

 

NAGRADA »SLOVENIAN GRAND SECURITY AWARD« DIREKTORJU KORPORATIVNE VARNOSTI V POŠTI SLOVENIJE

Neodvisna komisija Instituta za korporativne varnostne študije je nagrado »Slovenian Grand Security Award« v kategoriji »Korporativno varnostni manager leta« za leto 2019 podelila direktorju Korporativne varnosti in nadzora v Pošti Slovenije Andreju Maslu.

 

»Slovenian Grand Security Award« je najpomembnejša nagrada s področja varnosti v Republiki Sloveniji, ki jo prejmejo izbrane institucije in posamezniki za njihov inovativni prispevek na področju razvoja in uveljavljanja varnosti. Nagrade podeljuje Institut za korporativne varnostne študije (ICS, Ljubljana) v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti, v več kategorijah, za dosežke v preteklem letu.

 

Letos bodo nagrade podeljene v okviru mednarodne konference »Dnevi korporativne varnosti 2020«, ki bo potekala 21. in 22. septembra. Njena nosilna tema bo »Risk Management in Cyberspace – Integration of physical and information processes necessity of the cyber environment (obvladovanje tveganj v kibernetskem prostoru)«.

GLASOVANJE ZA NAJLEPŠO ZNAMKO V SERIJI EUROPA

Od dneva Evrope, 9. maja, do 9. septembra 2020 poteka na spletni strani PostEurop glasovanje za najlepšo znamko v seriji Europa – letos na temo »Starodavne poštne poti«. Slovensko znamko je upodobil Zlatko Drčar. Prikazuje postiljona, poštnega jezdeca s poštnim rogom v rokah.

Povezava do glasovanja za najlepšo znamko: https://www.posteurop.org/europa2020.

PR: Pošta Slovenije

Odnosi z javnostmi

29. 5. 2020

Avtor

Administrator