Kultura

VABILO Mladinske knjige na predstavitev književnih novosti za otroke

Spoštovani,

prisrčno vabljeni na predstavitev predpočitniškega paketa knjig za otroke, ki ga bomo predstavili v sredo, 17. junija, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij, Slovenska 29, Ljubljana. Ob tej priložnosti vas bomo seznanili tudi s projektom Digitalne Levstikove arkade, ki ga vodi dr. Veronika Rot Gabrovec. Nastaja v sodelovanju s Filozofsko fakulteto, Univerza v Ljubljani.

Priljubljeni soustvarjalki Anja Štefan in Jelka Reichman se bosta predstavili z novo slikaniško zbirko pesmi Imam zelene čeveljčke, ki z verzi in podobami nagovarja tako otroke kot odrasle. Ko smo že pri zbirki Velike slikanice, moramo omeniti še prikupno pravljico Čmrlj in piščalka, ki sta jo Anja Štefan in ilustratorka Alenka Sottler izdali že leta 1998 v zbirki Čebelica, zdaj pa je na novo izšla v zbirki Velike slikanice.

 

Med prevodnimi deli za otroke bomo predstavili kar tri knjižne novitete. Po velikosti največja med njimi je poljudnoznanstvena slikanica Čebele Piotra Soche in Wojciecha Grajkowskega, ki nas bo popeljala v kraljestvo čebel in nas spodbudila h kritičnemu razmišljanju, kako ohraniti ta svet za vsa živa bitja. Slikanico je prevedla Staša Pavlović, tako kot njuno knjigo Drevesa, ki smo jo spoznali lani. Pridružila se nam bo Jelka Pogačnik, ki je knjigo strokovno pregledala.

 

Tiger, ki je prišel na čaj je avtorska slikaniška klasika priljubljene pisateljice in ilustratorke Judit Kerr. Ob petdesetletnici njenega izhajanja je v prevodu Neže Božič zaživela še v slovenskem jeziku.

 

Našo predstavitev bomo sklenili s prisrčnim in zabavnim romanom Ernest in Celestina priljubljenega francoskega pisatelja Daniela Pennaca. Zgodbo o nerodnem medvedu Ernestu in neubogljivi miši Celestini je prevedla Nadja Babič.

 

Prisrčno vabljeni v družbo ustvarjalcev!

 

Urednici otroškega in mladinskega leposlovja

 

Irena Matko Lukan  in Alenka Veler

 

O projektu Digitalne Levstikove arkade

Mladinska knjiga se je skupaj z Bralnim društvom Slovenije pridružila ekipi Univerze v Ljubljani in na Javnem razpisu Projektno delo z gospodarstvom in negospodarstvom v lokalnem in regionalnem okolju – Po kreativni poti do znanja 2017 – 2020 uspešno prijavila projektni predlog Digitalne Levstikove arkade – aleja nagrajencev. Na kratko vam bomo predstavili cilj projekta in naše sodelovanje s študenti in njihovimi mentorji s Filozofske fakultete, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje ter Fakultete za računalništvo in informatiko (vsi UL). (Program sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.)

 

PR:

Služba za odnose z javnostmi, MKZ

15. 6. 2020

Avtor

Administrator