Splošno

Konec tedna odprtje Velenjske plaže

Velenje, 16. junij 2020 – Konec tedna bomo uradno odprli letošnjo kopalno sezono na Velenjski plaži. V petek, 19. junija, bo ob 21. uri Klub vodnih športov Velenje organiziral Kresno noč; v soboto, 20. junija, pa bo Zavod za turizem Šaleške doline pripravil Beach food festivalZaradi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje zaenkrat še ne bomo namestili vodnih igral, ki so bila obiskovalcem plaže v preteklih letih na voljo brezplačno.

 

Mestna občina Velenje že od leta 2013 veliko sredstev vlaga v območje Velenjske plaže. Med prvimi investicijami je bila obnova čolnarne, ki smo jo opremili z novimi sanitarijami, na obalo pred vsako sezono na novo nasujemo prod. Vsako leto v času kopalne sezone zagotavljamo prisotnost reševalcev iz vode in redno spremljamo kakovost vode. Tudi prvi letošnji monitoring je pokazal, da voda Velenjskega jezera ustreza merilom za kopanje. Mestna občina Velenje bo v letošnjem letu za urejanje, vzdrževanje in obratovanje Velenjske plaže namenila 125 tisoč evrov. Pri vzdrževanju plaže bomo upoštevali higienska priporočila za naravna kopališča v času sproščanja ukrepov po epidemiji covida-19.

 

Gostinska ponudba bo letos na Velenjski plaži dopolnjena s pestro ponudbo sladoledov, inovativnih vafljev na palčki, smutijev, jedi z žara, narezkov, solat in LCHF ponudbo. Med vikendi se bodo na terasi gostinskega ponudnika ob čolnarni odvijali manjši dogodki. Pripravljali bodo retro večere, stand up nastope in koncerte.

 

V petek, 19. junija, bo ob 21. uri Klub vodnih športov Velenje organiziral Kresno noč, ki bo imela humanitarno noto. Obiskovalcem bo na voljo golaž, za katerega bodo člani Kluba vodnih športov Velenje zbirali prostovoljne prispevke. Zbrana sredstva bodo namenili osebam s posebnimi potrebami. Na gladino jezera bodo spustili svečke in na ta način obeležili vstop v koledarsko poletje.

 

Zavod za turizem Šaleške doline pa bo v soboto, 20. junija, med 11. in 21. uro organiziral Beach food festival, na katerem se bodo predstavili različni ponudniki gostinskih storitev.

 

Konec tedna prijazno vabljeni v Velenje!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

16. 6. 2020

Avtor

Administrator