Kultura

Prostovanje: Moment in Mobilni Udarnik na Živih dvoriščih // POZOR – sprememba lokacije filmskih projekcij 30.6. in 1.7.: dvorišče Muzeja NO

PROSTOVANJE = PRAZNOVANJE NA PROSTEM

MOMENT IN MOBILNI UDARNIK NA ŽIVIH DVORIŠČIH

30.6. – 4.7.

> POZOR, sprememba lokacije filmskih projekcij 30.6. in 1.7.: Dvorišče Muzeja narodne osvoboditve (Ul. heroja Tomšiča 5)

> lokacije predstav: Židovski trg, Koroška cesta 10, Maribor

Prostovanje seli gledališče in film na mestna dvorišča in trge. V času, ko moramo biti pozorni na medsebojno razdaljo in ko se je veliko uprizoritvenih umetnosti preselilo na splet, s Prostovanjem slavimo živo umetnost na prostem, edinstvenost vsakokratne gledališke izkušnje, stika umetnikov z občinstvom ter druženja, ki nam ga v letošnjem letu tako zelo primanjkuje.

PROGRAM

30. junij – 20.30, dvorišče Muzeja narodne osvoboditve Maribor (Ul. heroja Tomšiča 5) – Branje besede = branje sveta: pogovor in diskusija z Maticem Primcem + projekcija filma Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media (Pekarna Magdalenske mreže + Mobilni Udarnik)

1. julij – 21.30, dvorišče Muzeja narodne osvoboditve Maribor (Ul. heroja Tomšiča 5) – projekcija filma Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem (Mobilni Udarnik + Informacijska točka Europe Direct Podravje s Filmskim tednom Evrope pod zvezdami)

2. julij – 21:30, Koroška 10 – predstava Viktorija 2.0 (Moment)

3. julij  – 21:30,  Židovski trg – predstava Korak v pravo smer (Via Negativa)

4. julij – 21:30,  Židovski trg – predstava Heroj 2.0 (Moment)

Več o predstavah in filmih na: https://gt22.si/prostovanje-praznovanjem-na-prostem/

 

Poslušalnica:

Podcast MariborIsTheFuture:
https://soundcloud.com/maribor-is-the-future

Radio MARŠ:
http://radiomars.si/

Radio Maribor:
https://www.rtvslo.si/radiomaribor/

Radio Študent:
https://radiostudent.si/

 

Razstave:

Avla.GT22: razstava plakatov na temo strpnosti Toleranca (ZDAJ), kurator: Mirko Ilić, več avtorjev

Ambasada Svetlane Makarovič + BlackBox + foyer: strip Sick Alex, kuratorica: Aphra Tesla, avtorica: Alessandra Zerbinati

Ulična galerija Židovska: samostojna razstava It’s Not What It Looks Like, avtor: Sasha Kurmaz

 

V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki.

Delovni čas: eno uro pred dogodki in v času dogodkov.

gt22.si/ // facebook // info@gt22.si // Glavni trg 22, Maribor // virtualni sprehod po GT22 // kontakt za medije: 040355556

29. 6. 2020

Avtor

Administrator