Kultura

BELETRININ JULIJSKI NOVIČNIK

TRUBADURJI SVOJE POPOTOVANJE PO SLOVENIJI NADALJUJEJO TUDI V JULIJU

Beletrinini avtorji, ki so to poletje s svojimi zgodbami in knjižnimi deli zakrožili po Sloveniji, so se v juniju s svojimi bralci srečali na kar osemnajstih dogodkih. Svoje popotovanje nadaljujejo tudi v juliju, ko bodo obiskali več kot dvanajst splošnih knjižnic v različnih slovenskih krajih. Z avtorji bo na poti Beletrinina knjigarna, ki bo ponujala knjižne poslastice po posebno ugodnih cenah, prav tako pa je v polnem teku nagradna igra z bogatimi knjižnimi nagradami. Celoten julijski program, kjer bodo objavljene tudi vse morebitne spremembe, najdete na spletni strani, fotografije junijskih nastopov pa si lahko ogledate v galeriji.

POTOPITE SE V POLETNO BRANJE

V letošnjem paketu poletnega branja je šest vrhunskih knjig: Kolesar Marka Radmiloviča, Atlas rahločutnega moškega Christopha Ransmayrja, Ekstradeviško Dušana Čatra, Mojstrovina Ane Schnabl, Norci pomorci Goroslava Vukšića – Goga in Luciferka Svetlane Makarovič, Mateja Šurca in mačka Kotika. S poznavanjem odličnih zgodb lahko celoten poletni knjižni paket osvojite v nagradni igri. Veseli nas, da v Beletrinini poletni kampanji sodeluje izjemna bralka in sončna televizijska voditeljica Bernarda Žarn.

 

BIBLOS NAGRADNA IGRA

Sodelujte v nagradni igri Poletje z Biblosom, kjer lahko in z malo sreče dobite uradni Biblos e-bralnik inkBOOK Prime HD s 6 e-knjigami.

 

BLIŽAJO SE 24. DNEVI POEZIJE IN VINA

Tudi to poletje bodo priznani pesniki in pesnice iz desetih držav sveta na Ptuju, v Ljubljani in v drugih krajih Slovenije s poezijo in glasbo nastopili na številnih dogodkih 24. mednarodnega pesniškega festivala Dnevi poezije in vina. Eden najprestižnejših in najodmevnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki se bo letos odvil med 26. in 29. avgustom, že leta združuje pesniško besedo in promocijo najodličnejših slovenskih vin. Osrednja gosta bosta italijanska pesnica Patrizia Cavalli in škotski pesnik ter pisatelj John Burnside. Odprto pismo Evropi bo tokrat napisala in na Ptuju prvič prebrala madžarska pesnica in prozaistka Krisztina Tóth. Več na spletni strani.

PONATIS FABULINIH USPEŠNIC

Tri razprodane knjižne uspešnice z letošnje Fabule – Cigan, ampak najlepši Kristiana Novaka, Olga Bernharda Schlinka in Materinstvo Sheile Heti – so sveže ponatisnjene in na bralce že čakajo v Beletrinini knjigarni na Novem trgu 2 in v spletni knjigarni.

BELETRINA V ŽIVO

Še vedno skrbimo, da pridejo glasovi odličnih avtorjev novih knjig do vas tudi po spletu. Tokrat si lahko na posnetku ogledate pogovor med novinarko Kajo Sajovic in svetovno priznano kuharsko mojstrico Ano Roš iz Hiše Franko, ki je pred kratkim prejela dve Michelinovi zvezdici. Spregovorili sta o knjigi Sonce in dež, ki izide kmalu. O romanu Atlas rahločutnega moškega Christopha Ransmayrja sta se pogovarjala Samo Rugelj in Mojca Mavec. O Kugi Alberta Camusa pa bosta nocoj ob 20. uri na spletni strani Beletrine debatirala Mirt Komel in Blažka Müller.

 

PR – Beletrina

6. 7. 2020

Avtor

Uredništvo