Tehnologija

K-pop glasbena skupina Blackpink osvojila TikTok

Kaj dobimo, ko združimo TikTok, najhitreje rastoče družabno omrežje na svetu, in Blackpink, priljubljeno korejsko pop glasbeno skupino, ki je pred tednom dni z 82,4 milijoni ogledov postavila nov rekord na YouTubu za največ ogledov v 24 urah?

Odgovor je #danceAwesome kampanja, več nagrad, doseganje novih rekordov in milijonov pozitivnih reakcij z vsega sveta. Samsung je po nedavnem sodelovanju s priljubljeno K-pop skupino BTS ter po posebni BTS izdaji Samsung Galaxy S20+ pametnih telefonov in Galaxy Buds+ brezžičnih slušalk sklenil sodelovanje s še eno priljubljeno glasbeno skupino, kar je sprožilo izjemen odziv na TikTok platformi. Blackpink je štiričlanska glasbena skupina, ki ji je v samo štirih letih obstoja uspelo doseči več kot 40 milijonov sledilcev na YouTubu. Prav tako so prva ženska skupina, ki ne poje v angleščini, in se je uvrstila na lestvico revije Billboard.

Dekleta iz glasbene skupine Blackpink so ustvarila simpatično koreografijo na simpatično melodijo, v kateri se besede “odličen zaslon, odlična kamera, dolgotrajna baterija” ritmično ponavljajo, poudarja funkcije serije Galaxy A pametnih telefonov, ki so najpomembnejše za uporabnike.

Kot pričakovano je bil odziv mladih in Blackpink oboževalcev po vsem svetu fantastičen – kar 4,7 milijona se jih je pridružilo izzivu #danceAwesome. Posneli so svoje različice koreografij, ki predstavljajo Galaxy A pametne telefone in skupaj dosegli 20,2 milijarde ogledov na TikTok platformi. Organizacija Association for Design and Art je kampanjo nagradila tudi za izjemno ustvarjalnost in inovativnost.

Oglejte si nekaj najuspešnejših #danceAwesome TikTok objav: https://www.youtube.com/watch?v=vhG3tZ1u-mU.

 

PR – Grayling d.o.o.

9. 7. 2020

Avtor

Uredništvo