Kultura

Mala galerija Banke Slovenije: Vabilo na virtualno otvoritev razstave Urbano tkanje 9. julij 2020

V Mali galeriji Banke Slovenije smo v sodelovanju z Oddelkom za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete pripravili novo razstavo z naslovom Urbano tkanje.

Z omenjeno razstavo nadaljujemo cikel predstavitev študentske produkcije umetniških smeri fakultet Univerze v Ljubljani. Kljub omejitvam v ustvarjalnem procesu, ki se je moral v času epidemije prestaviti v virtualni svet, je študentom s preoblikovanjem galerijskega prostora uspelo ustvariti pretkana drevesa, ki z nežnostjo beline in transparence subtilno naseljujejo prostor in vabijo obiskovalca v navidezni gozd. Kolektivno delo pa želi biti predvsem opomnik, da je javni prostor predmet naše kreacije in osmišljanja, ki ju je treba neutrudno in vsakič znova postavljati nasproti poskusom njegovega avtoritarnega prilaščanja.

Vljudno vabljeni na ogled razstave, ki je svoja vrata odprla že danes, 9. julija 2020. Umetniška dela si lahko v Mali galeriji Banke Slovenije ogledate do 22. avgusta 2020 od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Tudi tokrat smo pripravili otvoritev v virtualni obliki. Prilagamo povezavo.

Nagovore so pripravili viceguverner Banke Slovenije Jožef Bradeškored. prof. Marija Jenko z Oddelka za oblikovanje tekstilij in oblačil Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in kurator Male galerije Banke Slovenije Vladimir Vidmar.

Vse podrobnosti o razstavi najdete v prilogi, za dodatne informacije pa smo na voljo na info@mgbs.si ali 030 451 925.

 

PR – Mala galerija Banke Slovenije

10. 7. 2020

Avtor

Uredništvo