Kultura

Beletrina v živo: pogovor o Johnu Bergerju

Drage bralke in dragi bralci,

nova epizoda spletnega formata Beletrina v živo prinaša pogovor novinarke Polone Balantič z Rebeko Vidrih, profesorico umetnostne zgodovine in urednico izbora spisov pisatelja in esejista Johna Bergerja, ki je izšel pred kratkim pod naslovom Male teorije vidnega. Eno najbolj odmevnih imen angleške umetnostne zgodovine druge polovice 20. stoletja je bilo do zdaj malo poznano v slovenščini. V knjigi so zato poskusili čimbolj celostno zajeti njegovo teoretsko razmišljanje, lok misli, ki omogoča resno obravnavo Bergerja kot misleca. Kot likovnega kritika ga je vedno zanimala družbena dimenzija umetnosti in ves čas si je želel, da bi umetnost nagovarjala najširše množice. Rebeka Vidrih tako v pogovoru razkrije, zakaj ta karizmatičen pisec ponuja precej kritičen način gledanja umetnosti.

Spletne dogodke objavljamo ob ponedeljkih zvečer na naši spletni strani v razdelku Dogodki, ogledate pa si jih lahko kadarkoli od koderkoli.

Knjigo Male teorije vidnega lahko naročite v naši spletni knjigarni ali kupite v knjigarni Beletrina na Novem trgu 2 v Ljubljani, ki je odprta vsak delovnik med 9.30 in 18. uro, v soboto pa med 9. in 13. uro. Toplo vabljeni!

Želimo vam prijetno zatopitev v neskončna prostranstva bralnega sveta.

Lep pozdrav,

vaša Beletrina

 
PR:
Beletrina, zavod za založniško dejavnost

Kersnikova 4

Ljubljana 1000

Slovenia
21. 7. 2020

Avtor

Administrator