Tehnologija

Samsung razširja ponudbo stenskih Wind-Free™ klimatskih naprav 

 

Foto: Samsung

Po uradni predstavitvi novih stenskih Wind-Free™ klimatskih naprav januarja letos je Samsung predstavil Wind-Free™ Deluxe stensko klimatsko napravo za toplotne črpalke VRF (DVM) in EHS (Eco Heating System). Samsung z Wind-Free™ Deluxe za VRF razširja svojo ponudbo stenskih Wind-Free™ naprav na srednje in velike poslovne zgradbe, kot so hoteli ali pisarne. Wind-Free™ Deluxe za EHS omogoča tako gretje kot tudi hlajenje stanovanjskih objektov in vsebuje edinstveno tehnologijo hlajenja Wind-Free™ družbe Samsung.

 

Amsterdam, Nizozemska – 20. julij 2020 – Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) je predstavil Wind-Free™ Deluxe: novo stensko klimatsko napravo za toplotne črpalke VRF (DVM) in EHS (Eco Heating System), ki vsebuje edinstveno Wind-Free™ tehnologijo hlajenja in pametni nadzor. Pri EHS je Wind-Free™ Deluxe mogoče kombinirati s toplotno črpalko TDM Plus in integriranim hidro rezervoarjem, s čimer se ustvari rešitev ClimateHub za hlajenje, ogrevanje in zagotovitev tople vode.

 

»Z letošnjo predstavitvijo nove ponudbe stenskih Wind-Free™ klimatskih naprav za gospodinjstva smo še okrepili svoj vodilni položaj na področju inovativnih izdelkov za hlajenje in ogrevanje na trgu. Vendar pa je naš cilj vedno bil, da Wind-Free™ tehnologijo ponudimo širši javnosti,« je povedal Xavier Feys, podpredsednik predprodaje, poslovnega razvoja, storitev za stranke in upravljanje z izdelki pri družbi SEACE. »Z Wind-Free™ Deluxe klimatsko napravo lahko zdaj uresničimo ta naš cilj in uporabnikom nudimo možnost izkusiti udobne klimatske pogoje v notranjosti brez neprijetnih sunkov hladnega zraka.«

 

Wind-Free™ tehnologija hlajenja

Podobno kot stenski modeli Wind-Free™ za domačo uporabo je tudi Wind-Free™ Deluxe opremljen z edinstveno Samsung tehnologijo Wind-Free™. Wind-Free™ tehnologija izboljša udobje v zaprtem prostoru, tako da uporablja na tisoče mikroskopskih odprtin, skozi katere enakomerno razprši svež zrak brez neprijetnih sunkov hladnega zraka. V Wind-Free™ načinu se zrak razporeja mehko in tiho, pri čemer ustvari okolje z mirnim zrakom1, ki ljudem zagotavlja udobno življenje, delo in počitek brez neprijetnih sunkov hladnega zraka ponoči.

 

Pametno delovanje

Samsung Wind-Free™ Deluxe je mogoče upravljati preko žičnih ali brezžičnih upravljalnikov z naprednimi funkcijami za priročen nadzor klime v prostoru. Poleg tega se z napravo lahko upravlja in spremlja na daljavo s pomočjo Samsung SmartThings aplikacije in Bixby Voice Control2 vmesnika, s pomočjo katerih lahko uporabniki prižgejo ali ugasnejo klimo, izberejo način hlajenja, ustvarijo urnik delovanja in spremljajo porabo energije. Pametne funkcije so na voljo samo, če je nameščena neobvezna Wi-Fi oprema.

 

Enostavna namestitev

Nova klimatska naprava je zasnovana tako, da je namestitev in servisiranje enostavnejše in hitrejše v primerjavi s konvencionalnimi stenskimi modeli. V primerjavi s konvencionalnimi nosilci naprava Wind-Free™ Deluxe uporablja valjčne nosilce, ki preprosto zdrsnejo v pravi položaj in kjer sta za namestitev potrebna samo dva vijaka. Zaradi tega je čas namestitve 45 % krajši v primerjavi s konvencionalnimi modeli3. Poleg tega ima naprava zaskočni spodnji pokrov, ki se lahko enostavno odpira in zapira, ko je potrebno servisiranje. Zaradi zunanje namestitve zračnih filtrov se servis lahko opravi brez potrebe po odpiranju celotne enote.

TDM Plus

V sklopu ponudbe EHS se naprava Wind-Free™ Deluxe lahko kombinira s sistemom TDM Plus. Ta sistem je sistem »vse v enem« na principu zrak/voda (A2W) in zrak/zrak (A2A), ki nudi popolno rešitev za domačo klimo. Uporablja se lahko skozi celo leto tako za hlajenje kot tudi za ogrevanje, da se izpolnijo različne rešitve in potrebe različnih uporabnikov. Omogoča talno gretje/hlajenje in gretje s pomočjo radiatorjev, kot tudi hlajenje zrak/zrak z različnimi možnostmi klimatske naprave, npr. novi Wind-Free™ Deluxe. Potencial sistema se lahko popolnoma izkoristi s povezavo na Smart Grid ali Solar Power (PV).

Ponudba naprav

Samsung Wind-Free™ Deluxe modeli so od danes na voljo kot DVM (Variable Refrigerant Flow) in EHS (Eco Heating System).

–          Pri VRF (DVM) imajo naprave kapaciteto od 1,5 do 8,2 KW in so na voljo z ali brez opreme EEV.

–          Pri EHS imajo naprave kapaciteto od 1,5 do 8,2 KW in so na voljo samo z opremo EEV.

–          Razpoložljivost različnih ponudb naprav je odvisna od lokalnega trga.

Za več informacij obiščite www.samsung.com.

  1. Ameriško druženje ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating, and Air-Conditioning Engineers) miren zrak opredeljuje kot pretok zraka pri hitrostih pod 0,15 m/s, pri čemer se hladni sunki ne pojavljajo.
  2. Zahtevana sta brezžična povezava Wi-Fi in račun v aplikaciji Samsung SmartThings. Komplet za povezavo Wi-Fi lahko naročite posebej. Potrebujete operacijski sistem iOS 10.0 ali novejši ali Android 5.0 ali novejši. Za uporabo SmartThings v srednjih in večjih komercialnih poslopjih lahko veljajo dodatne zahteve. Razpoložljivost opisanih funkcij je odvisna od izvedbe. Bixby Voice ima podporo v angleščini (ameriški, britanski, indijski), kitajščini, korejščini, francoščini, nemščini, italijanščini, portugalščini in španščini.
  3. Testirano na modelu AM022TNVDKHEU v primerjavi s konvencionalnim modelom Samsung AM022JNVDKHEU pod določenimi pogoji, ki so odvisni od specifičnih dejavnikov in uporabe.

O družbi Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsung medijsko središče na http://news.samsung.com.

PR:

Grayling

Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia

21. 7. 2020

Avtor

Administrator