Družabno

NATIONAL GEOGRAPHIC NAZNANJA PREMIERO EKSKLUZIVNE SERIJE GOZDARJI / 9. AVGUST

NATIONAL GEOGRAPHIC NAZNANJA PREMIERO
EKSKLUZIVNE SERIJE GOZDARJI,
KI BO NA SPOREDU OD 9. AVGUSTA
Epska serija v osmih delih, ki je sad sodelovanja Scott Rudin Productions in Fox 21 Television Studios režiserja Elwooda Reida, temelji na knjižni uspešnici New York Timesa avtorice Annie Proulx.
Vrhunska igralska zasedba, ki jo bosta vodila David Thewlis in Marcia Gay Harden,
bo gledalce popeljala v Novo Francijo 17. stoletja
z zgodbo, polno skrivnosti, drame in drznosti.
Serija GOZDARJI raziskuje skrivnostni masaker – naseljence v prostrani in neprizanesljivi divjini Nove Francije v nemirnih časih (devetdeseta leta) 17. stoletja. Morebitni krivci so Angleži, Hudson’s Bay Company in skupina Kanien’kehá:ka (Irokezi) – ti so hoteli pregnati Francoze s tega območja – toda kdo ali kaj je te naseljence dejansko pripeljal do tako tragičnega konca?
Serija Gozdarji je posneta po knjižni uspešnici avtorice Annie Proulx, ki je za svoje delo prejela Pulitzerjevo nagrado. Govori o skupini odpadnikov in sanjačev, ki poskuša pobegniti pred svojo preteklostjo, medtem pa se spopada z ovirami, interesi in precepi moderne civilizacije.
Dogajanje je postavljeno v vasico Wobik, kjer je današnja kanadska provinca Quebec. Ko je katoliška cerkev poslala jezuitske duhovnike spreobrnit domorodce, je Francija poslala hlapce naselit teritorij, poleg njih pa še “Filles Du Roi” (Kraljeve hčere), dekleta, ki bi tam našle može, z njimi ustvarile družine in tako pomagale pri razcvetu kolonij. Skupina izobčencev, prevarantov in nedolžnih se mora znajti v težkih situacijah, konkurenčnih interesih in zapletenih razmerjih v Novi Franciji v 90. letih 17. stoletja.
“GOZDARJI je prvinska zgodba o preživetju in prizadevanjih za vzpostavitev civilizacije iz prostranega gozda”, je povedal ustvarjalec in izvršni producent Reid. “Kolonisti, ki so prišli na območje v iskanju bogastva v obširnem in neprizanesljivem Novem svetu – revni, brez zemlje, brezdomci, verniki, divji trgovci in mlada dekleta brez denarja, ki upajo na uspešno poroko – se morajo soočiti z brutalno resničnostjo. Znajdejo se v temnem in neusmiljenem gozdu, katerega že dolgo naseljujejo domorodni narodi, ki na njihov prihod gledajo z gnusom, zavedajo pa se, da je za preživetje zavezništvo s prišleki nujno potrebno.
Serija razvije zanimivo zgodbo o raziskovanju, pustolovščinah in ambicijah med sanjači in borci – nekateri imajo utopijsko vizijo sveta, drugi prostaško in potuhnjeno – vsi pa se morajo soočiti z nevarnostmi novega ozemlja in postavljanja meje. Napetosti se stopnjujejo, sklepajo se nepričakovana zavezništva, stara nasprotja se povečujejo, nove družine se oblikujejo – vse to v neskončnem naravnem bogastvu in skritih nevarnostih novega ameriškega kontinenta. Serija GOZDARJI prikazuje soočenje med civilizacijo in trgovino v brezčasnem stilu, v duhu pustolovščine, naravnega čudesa in preživetja najmočnejših.
Premiera osemdelne zgodovinske fikcijske serije bo v 172 državah in v 43 jezikih. Serija je sad sodelovanja Fox 21 Television Studios in Scott Rudin Productions ter temelji na knjižni uspešnici avtorice Proulx, ki je za svoje delo prejela pulitzerjevo nagrado. Igralsko zasedbo sestavljajo naslednji igralci: David Thewlis (“Wonder Woman”) v vlogi “Clauda Trepagnyja”, Marcia Gay Harden (“Uredništvo”) v vlogi “Mathilde Geffard”, Aneurin Barnard (“Dunkirk”) v vlogi “Hamisha Goamesa”, James Bloor (“Dunkirk”) v vlogi “Charlesa Duqueta”, Christian Cooke (“Point Blank”) v vlogi “Reneja Sela”, David Wilmot (“The Alienist”) v vlogi “Constabla Boucharda”, Thomas M. Wright (“The Bridge”) v vlogi “Elishe Cooka”, Tallulah Haddon (“Black Mirror: Bandersnatch”) v vlogi “Melissande”, Kaniehtiio (Tiio) Horn (“The Man in the High Castle”) v vlogi “Mari”, Lily Sullivan (“Piknik pri Hanging Rocku”) v vlogi “Delphine” in Zahn McClarnon (“Fargo”) v vlogi “Yvon”.
Ustvarjalec serije Reid (“The Bridge”) ima prav tako vlogo showrunnerja in izvršnega producenta. Scott Rudin (“No Country for Old Men”), Garrett Basch (“The Night Of”), Eli Bush (“Lady Bird”), David Slade (“Black Mirror: Bandersnatch”) in Proulx so med izvršnimi producenti.
Annie Proulx je napisala osem knjig, med njimi tudi roman “Ladijske novice” in zbirko zgodb “Close Range.” Za svoje delo je prejela številne nagrade, vključno s pulitzerjevo nagrado, nacionalno knjižno nagrado, mednarodno nagrado za leposlovje in PEN/Faulknerjevo nagrado. Njena zgodba “Brokeback Mountain”, ki je bila najprej objavljena v The New Yorker, je bila adaptirana v film, nagrajen z oskarjem.
# # #
O National Geographic Partners LLC
National Geographic Partners LLC (NGP) je skupno podjetje National Geographic Societyja in Disneyja in predano približuje vsebine z vrhunsko svetovno znanostjo, pustolovščinami in raziskovanjem v nekonkurenčnem medijskem portfelju. NGP združuje globalne televizijske programe National Geographica (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo Mundo, Nat Geo People) z medijskimi in potrošniško usmerjenimi revijami National Geographica; National Geographic studios; sorodnimi digitalnimi in družbenimi platformami; knjigami; zemljevidi; otroškimi mediji in pomožnimi aktivnostmi, ki vključujejo potovanje, globalne izkušnje in dogodke, arhivske prodaje, licenciranje in e-trgovanje. Širjenje znanja in razumevanje sveta je osnovno poslanstvo National Geographica že 132 let, zdaj pa je predan iti še dlje, premikati meje za svoje potrošnike … Hkrati pa mesečno dosega milijone ljudi po svetu v 172 državah in 43 jezikih. NGP 27 odstotkov prihodkov vrača v neprofitno organizacijo National Geographic Society in financira delo na področjih znanosti, raziskovanja, zaščite in izobraževanja. Za več informacij obiščite natgeotv.com in nationalgeographic.com.
Fox 21 Television Studios
Fox 21 Television Studios je produkcijska enota znotraj Disney Television Studios in je namenjena ustvarjanju serij s scenarijem in brez scenarija za vse distribucijske platforme. Fox 21 Television Studios je ustvaril serijo Ameriška zločinska zgodba, ki je prejela nagrado emmy in zlati globus, z Ryanom Murphyjem, Nino Jacobson in Bradom Simpsonom (s FX Productions) ter njeno nadaljevanje Umor Giannija Versaceja, Domovino, dobitnico nagrade emmy in zlatega globusa, s Claire Danes in Mandy Patinkin, zdaj je v delu osma in zadnja sezona; miniserijo, dobitnico emmyja, “Fosse/Verdon” (s FX Productions) nagrajenih producentov Thomasa Kaila, Stevena Levensona, Joela Fieldsa in Lin-Manuela Mirande, z igralcema Samom Rockwellom in Michelle Williams; oddajo Sinovi anarhije in njeno nadaljevanje “Mayans M.C.” (s FX Productions) Kurta Sutterja in Elgina Jamesa; serijo Kraljica juga izvršnega producenta Davida T. Friendlyja, Dailyn Rodriguez in Benjamina Daniela Lobata; emmyjevega nagrajenca “Pose” (s FX Productions) Ryana Murphyja, Brada Falchuka, Nine Jacobson, Brada Simpsona, Alexis Martin Woodall in Sherry Marsh v sodelovanju s Stevenom Canalsem, Janet Mock, Our Lady J in Erico Kay; serijo, emmyjevo nominiranko, GENIJ, pri kateri trenutno poteka produkcija tretjega dela GENIJ: ARETHA, z igralci Cynthio Erivo, Courtney B. Vance, Malcolmom Barrettom in Rebecco Naomi Jones, Anthony Hemingway je v vlogi izvršnega producenta in izvršnega režiserja. Prihajajoče serije vključujejo “Ratched” Ryana Murphyja z dobitnico zlatega globusa in emmyja Sarah Paulson v glavni vlogi; “The Old Man” (s FX Productions) z dobitnikom oskarja Jeffom Bridgesom in šestkratnim dobitnikom emmyja Johnom Lithgowom in najnovejšim nadaljevanjem Ameriške zločinske zgodbe z naslovom “Impeachment: American Crime Story” (s FX Productions), z igralkami Sarah Paulson, Beanie Feldstein in Annaleigh Ashford. Fox 21 Television Studios je skupno prejel 120 nominacij za nagrado emmy in 34 nagrad emmy ter je večkratni dobitnik zlatih globusov, nagrade humanitas in Peabodyjeve nagrade.
PR:
2020 Agencija AVI
28. 7. 2020

Avtor

Administrator