Finance

Mastercard zagnal novo platformo poslovne inteligence za evropske banke

 

Platforma Market Trends je spletno orodje za vpogled v potrošniške trende, najnovejša dogajanja na trgu in v panogi

 

Ljubljana, 30. julij 2020: Mastercard je danes predstavil interaktivno platformo Market Trends (tržni trendi), ki ponuja celovit vpogled v plačila, omogoča konkurenčno obveščanje in razkriva panožne trende za banke in finančne institucije širom Evrope. Platforma Mastercard Market Trends omogoča enoten dostop do zbirke zanesljivih podatkov, ki vključujejo analizo preko 2,000 kartic na 34 trgih, pionirske vpoglede v odprto bančništvo, Blockchain in druge trende, študije 22 najpomembnejših finančno-tehnoloških podjetij in še mnogo več.

Mark Barnett, predsednik Mastercard Europe, je dejal: »Platforma Mastercard Trends ponuja enotno dostopno točko do ključnih informacij, ki jih banke potrebujejo za sprejemanje pametnejših odločitev in tako za doseganje boljših rezultatov. Omogočanje vpogleda v trenutne trende in potrebe potrošnikov pomeni, da lahko banke identificirajo in uvedejo tehnologijo ter pobude, ki omogočajo novo raven uporabnosti za njihove stranke, obenem pa se lahko prilagajajo nenehni evoluciji načinov nakupovanja in plačevanja.«

Pet najpomembnejših značilnosti Mastercard Market Trends:

  • Ocena trga:enostavno dostopna poročila za 34 trgov v EU s podatki o družbeno-ekonomskih, plačilnih in digitalnih ključnih kazalnikih uspešnosti (KPI), zbranih na lokalni ravni.

 

  • Primerjava kartic:možnost filtriranja in primerjalne analize kartic različnih izdajateljev za pomoč pri razumevanju trenutnega evropskega konkurenčnega okolja. Primerjava kartic vključuje tudi pregled ključnih kazalnikov na lokalni ravni.
  • Izkušnje na področju digitalnega plačevanja:analiza vodilnih svetovnih finančno-tehnoloških podjetij in najboljših praks za pomoč pri določanju strategij v nenehno spreminjajočem se plačilnem okolju, kot so primeri uporabe in profili podjetij.
  • Potrošniške raziskave:dostop do raziskav, naročenih s strani podjetja Mastercard, na svetovni in regionalni ravni za vpogled v širok razpon tematik.
  • Panožni vpogled: dostop do naše zbirke videoposnetkov, študij in pionirskih vpogledov v tehnološke trende, ki oblikujejo panogo.

 

 

 

Platforma je trenutno na voljo za izdajatelje po vsej Evropi, v kratkem pa bo zaživela tudi drugod po svetu.

 

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je globalno tehnološko podjetje v plačilni industriji. Naše poslanstvo je povezati in napajati vključujočo, digitalno ekonomijo, ki koristi vsem in povsod, tako, da naredi transakcije varne, preproste, pametne in dostopne. Z uporabo varnih podatkov in omrežij, partnerstev in strasti, naše inovacije in rešitve pomagajo posameznikom, finančnim institucijam, vladam ter podjetjem, da uresničijo svoj največji potencial. Naš količnik spodobnosti ali DQ poganja našo kulturo in vse, kar počnemo znotraj in zunaj našega podjetja. S povezavami v več kot 210 državah in območjih gradimo trajnostni svet, ki odpira neprecenljive možnosti za vse.

Sledite nam na računu na Twitterju @MastercardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction Blog in se naročite na najnovejše novice na Engagement Bureau.

Spremljajte tudi Mastercard Slovenia Facebook in Instagram stran.

31. 7. 2020

Avtor

Administrator