Kultura

Obvestilo/vabilo: FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE Koncertni teden 3. do 9. avgust

FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE in POLETJE V STARI LJUBLJANI
Vabilo

KONCERTNI TEDEN  3. – 9. avgust 2020
– Ponedeljek, 3. 8. TRIO TEMPESTOSO
Mestni muzej, Ljubljana, ob 20:30
– Sreda, 5. 8. DUO MAKO HATLAK in EVA DOLINŠEK, Mestni muzej, ob 20:30
 Petek, 7. 8. ROK ZALOKAR TRIO, Gornji trg, Ljubljana, ob 20:30

 

Ponedeljek, 3. avgust 2020, ob 20.30
Mestni muzej, Ljubljana

TRIO TEMPESTOSO

Andraž Golob, klarinet
Urban Megušar, violončelo
Sanja Mlinarič, harmonika

Člani zasedbe Trio Tempestoso so bili leta 2019 razglašeni za zmagovalce tekmovanja Borisa Pergamenščikova v Berlinu. Žirija enega največjih in najprestižnejših tekmovanj za sodobno glasbo, ki poteka vsaka tri leta pod častnim pokroviteljstvom Tatjane Pergamenščikov in sira Andrása Schiffa, je v utemeljitvi nagrade izpostavila »interpretacijo na visoki instrumentalni ravni« in zapisala, da glasbeniki »s svojim vznemirljivim nastopom združujejo glasbeno tradicijo z duhom sedanjosti in nakazujejo smer prihodnosti«.

Zasedbo, ki se bo predstavila v okviru Cikla Poletje v stari Ljubljani, sestavljajo mladi slovenski glasbeniki, študenti na Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost v Gradcu. Skupaj muzicirajo od leta 2017 pod mentorstvom mednarodno priznanega umetnika Janneja Rättyäja. Dodatno se izobražujejo pri renomiranih glasbenikih, kot so Gerald Pachinger, Julian Arp in Martin Rainer. Koncertirajo širom po Evropi, med drugim v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Španiji, na Portugalskem in Češkem ter v Sloveniji. Njihov repertoar obsega tako originalne kompozicije kot tudi skrbno izbrane priredbe oziroma aranžmaje, v katerih se lahko izrazno uveljavi na trenutke skoraj orkestralen zven nevsakdanje trio zasedbe (klarinet, čelo, harmonika).

VEČ O DOGODKU

 

 

Sreda, 5. avgust 2020, ob 20.30
Mestni muzej, Ljubljana

DUO MARKO HATLAK IN EVA DOLINŠEK

Marko Hatlak, harmonika
Eva Dolinšek, čembalo

Ljubljenec občinstva Marko Hatlak in odlična čembalistka Eva Dolinšek se bosta na koncertu Cikla Poletje v stari Ljubljani predstavila v nevsakdanji zvočni kombinaciji harmonike in čembala  z repertoarjem razpetim med staro in sodobno glasbeno ustvarjalnostjo

VEČ O DOGODKU

 

 

Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce prosimo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

 

 

JAZZ ODER
Petek, 7. avgust ob 20:30
Gornji trg, Ljubljana

ROK ZALOKAR TRIO

Rok Zalokarklavir
Jošt Lampretkontrabas
Žiga Smrdelbobni

V okviru Jazz odra se bo tokrat predstavil Rok Zalokar trio , ki je začel ustvarjati leta 2011, leto kasneje pa so glasbeniki že bili izbranci Klubskega maratona Radia Študent, kjer so se prvič predstavili slovenski publiki. Njihove avtorske kompozicije vključujejo elemente jazza, rocka in klasične glasbe, ki se v improviziranem ustvarjanju prepletajo v hipnotično izkušnjo.

 

Vstop prost.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 si morajo obiskovalci redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Po uredbi NIJZ je obvezno zbiranje osebnih podatkov vseh obiskovalcev, podatke moramo hraniti 30 dni. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

 

VEČ O DOGODKU

 

 

PR:

Imago Sloveniae

Ustanova Imago Sloveniae – Podoba Slovenije
Gornji trg 16, 1000 Ljubljana

3. 8. 2020

Avtor

Administrator