Družabno

NATIONAL GEOGRAPHIC NADALJUJE S SVOJIM RAZISKOVANJEM IN SE Z DRZNO ORGINALNO ODDAJO PONOVNO POVZPNE NA VRH MOUNT EVERESTA

 

 

Premiera oddaje IZGUBLJENA NA MOUNT EVERESTU bo
6. avgusta ob 21h.
Oddaja raziskuje eno največjih gorskih skrivnosti v družbi priznanega plezalca
Marka Synnotta in fotografa za National Geographic Renana Ozturka.
National Geographic ima dolgo zgodovino potovanj na najbolj ekstremna območja na svetu, vključno z najvišjim vrhom Mount Everesta, kjer raziskuje, pregleduje in z drugimi deli neverjetne zgodbe. Od leta 1933, ko je revija objavila zgodbo o prvem preletu čez goro, in leta 1948, ko je Society dobila prvo finančno podporo za raziskovanje na tem območju, do leta 1965, ko je National Geographic na televiziji prvič predvajal posnetke z vznožja Everesta – ves ta čas je rumena barva National Geographica vodilna na tem območju raziskovanja.
National Geographic se ponovno odpravlja na vrh, kjer bo raziskoval območje s pomočjo priznanih raziskovalcev, znanstvenikov, fotografov in snemalcev. Premiera alpinistične oddaje IZGUBLJENA NA MOUNT EVERESTU bo 6. avgusta ob 21h
Oddaja IZGUBLJENA NA MOUNT EVERESTU, raziskuje eno največjih ugank. Kaj se je zgodilo s priznanima raziskovalcema Andrewem “Sandyjem” Irvinom in Georgeem Leighom Malloryjem, ki sta med prvim vzponom na Mount Everest 8. Junija 1924 izginila? Namigi o njuni usodi ležijo zamrznjeni blizu vrha najvišje gore na svetu.
Enourno oddajo, vodi novinar, plezalec in avanturist Mark Synnott skupaj s fotografom za National Geographic, plezalcem in pohodnikom Renanom Ozturkom; pridruži sem jim tudi skupina priznanih plezalcev z več kot 100 leti izkušenj v gorah. Skupaj hočejo najti Everestovega pionirja Irvina, razvozlati uganko glede njegovega izginotja in raziskati, kdo je prvi uspešno osvojil največjo goro na svetu. S svojim delom želijo na novo napisati zgodovino pohodništva v visokogorju.
Njihov glavni cilj je najti Irvinovo truplo in kamero. Malloryjevo truplo je bilo odkrito leta 1999. Raziskovalci se na svoji poti borijo za preživetje in se soočijo s številnimi ovirami:
– Hude vremenske razmere: Raziskovalci morajo preživeti orkansko močne vetrove, ki pihajo s sunki do 150 km/h. Veter je v zrak pognal njihove šotore in celo prevrnil nekaj njihovih plezalcev samo nekaj centimetrov od visokega roba gore.
– Gneča: Zaradi močnih vetrov in nizkih temperatur je vzpon na goro možen samo nekaj dni, zato nastane med vzponom med več kot 250 plezalci gneča. To je ena najbolj nevarnih plezalnih sezon v zgodovini.
– Težave pri visoki nadmorski višini: Hud mraz in visoka nadmorska višina sta pri dveh članih odprave povzročila življenjsko nevarne komplikacije. Pri snemalcu so v pljučih nastali krvni strdki, drug plezalec pa doživi manjšo možgansko kap. Pri obeh so morali nemudoma poklicati nujno medicinsko pomoč.

 

Oddaja IZGUBLJENA NA MOUNT EVERESTU prikazuje še nikoli videne osupljive fotografije in posnetke z drona in iz nove raziskave priznanega zgodovinarja Toma Holzela, ki s pomočjo nove tehnologije predstavlja neverjetne fotografske podrobnosti. Med ekspedicijo je Ozturk naredil osupljivo 360-stopinjsko panoramsko fotografijo Mount Everesta, ki je bila leta 2019 prikazana v reviji National Geographica.
Več podrobnosti lahko najdete TUKAJ (klik).
Oddajo IZGUBLJENA NA MOUNT EVERESTU so za National Geographic producirali Taylor Rees, Renan Ozturk in Drew Pulle. Izvršna producenta za National Geographic sta Bengt Anderson in Alan Eyres.
O National Geographic Partners
National Geographic Partners LLC (NGP) je skupno podjetje National Geographic Societyja in Disneyja in predano približuje vsebine z vrhunsko svetovno znanostjo, pustolovščinami in raziskovanjem v nekonkurenčnem medijskem portfelju. NGP združuje globalne televizijske programe National Geographica (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo Mundo, Nat Geo People) z medijskimi in potrošniško usmerjenimi revijami National Geographica; National Geographic studios; sorodnimi digitalnimi in družbenimi platformami; knjigami; zemljevidi; otroškimi mediji in pomožnimi aktivnostmi, ki vključujejo potovanje, globalne izkušnje in dogodke, arhivske prodaje, licenciranje in e-trgovanje. Širjenje znanja in razumevanje sveta je osnovno poslanstvo National Geographica že 132 let, zdaj pa predan iti še dlje, premikati meje za svoje potrošnike … Hkrati pa mesečno dosega milijone ljudi po svetu v 172 državah in 43 jezikih. NGP 27 odstotkov prihodkov vrača v neprofitno organizacijo National Geographic Society in financira delo na področjih znanosti, raziskovanja, zaščite in izobraževanja. Za več informacij obiščite
PR:
2020 Agencija AVI

 

4. 8. 2020

Avtor

Administrator