Tehnologija

Znani rezultati prvega razpisa v okviru projekta DigiFed

Foto: Digifet

  1. avgusta se je z objavo rezultatov zaključil prvi razpis v okviru projekta DigiFed. Aplikacijski eksperiment DigiFed je del programa Obzorje 2020 in zagotavlja pomembne podporne mehanizme za mala in srednje velika podjetja v Evropi, ki pri novih storitvah in izdelkih uvajajo digitalne tehnologije.

Kako je potekal natečaj?

V okviru natečaja je bilo oddanih 92 prijav, od tega 11 prijav slovenskih podjetij. Za sofinanciranje je bilo izbranih 22 podjetij v okviru 15 projektov iz cele Evrope. Uspešno je bilo eno slovensko podjetje, še eno pa je na rezervnem seznamu. Prijavljeni projekti so bili na zelo visokem nivoju, izbrana podjetja pa so najbolj celovito zadostila petim kriterijem ocenjevanja. Notranji in zunanji ocenjevalci so ocenjevali odličnost, vpliv, kakovost, poslovno primernost ter video predstavitev.

 

V digitalnem stičišču 4PDIH so mnogim podjetjem pomagali pri prijavi

Partner projekta DigiFed je tudi Digitalno stičišče 4PDIH s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. V stičišču so pri prijavi na natečaj pomagali 38 domačim in tujim podjetjem. V prijavnem postopku so podjetjem nudili podporo na vseh ravneh, od tolmačenja postopka in pravil razpisa, prek tehničnega pisanja prijav, do povezovanja s partnerji, ki ustrezajo predlaganemu načinu izvedbe in poslovnega modela. Obenem pa so prijavitelje podpirali tudi pri opredelitvi rabe tehnologije, ki jo stičišče ponuja.

Razpisan bo še en natečaj

Podjetja, ki tokrat niso bila uspešna, imajo možnost, da svoje prijave dopolnijo skladno z ocenjevalnimi kriteriji in se ponovno prijavijo v naslednjem pozivu. Kdaj bo izdan poziv za drugi natečaj mehanizma aplikacijski eksperiment, ki se bo začel konec septembra, lahko podjetja spremljajo na družbenih omrežjih in spletni strani projekta DigiFed.

 

PR:

IPPR

agencija za komuniciranje / PR agency

Mesarska c. 22, 1000 Ljubljana

pisarna / office: Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

http://www.ippr.si

7. 8. 2020

Avtor

Administrator