Kultura

FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE in POLETJE V STARI LJUBLJANI

Danes, 24. avgusta 2020, ob 20.30
Mestni muzej, Ljubljana

VSE O BEETHOVNU: Bučeča tišina

Friedrich Kleinhapl, violončelo
Andreas Woyke, klavir

Interpreta: Saša Pavček in Klemen Janežič
Priredba besedila: Heidrun Maya Hagn
Prevod besedila: Tina Bernot

Mednarodno uveljavljeni violončelist Friedrich Kleinhapl bo s svojimi nemškim kolegom Andreasom Woykem in priznanima slovenskima igralcema izvedel Beethovnovemu geniju in tragiki skladateljeve gluhosti posvečen glasbeno-literarni program, pomenljivo naslovljen Bučeča tišina. V njem se bodo izbrane Beethovnove skladbe prepletale z odlomki iz dialoga med Franzom Schubertom in znano dunajsko izdelovalko klavirjev Nanette Streicher, v katerem mojstrova tesna znanca razmišljata o njegovi osebnosti.

Vstop prost. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete zadnjo uro pred koncertom na vhodu v Mestni muzej. Število mest je omejeno, zato vam svetujemo, da pridete nekoliko prej.

Zaradi ukrepov omejevanja širjenja okužb s COVID-19 morajo vsi obiskovalci nositi zaščitne maske, si redno razkuževati roke in upoštevati varnostno razdaljo vsaj 1,5m. Vstop v dvorano je mogoč le z vstopnico, obiskovalce prosimo, da v dvorano vstopajo posamično ob spremstvu hostes, ki jih bodo pospremile do prostega mesta. Zaradi zagotavljanja varnosti vse obiskovalce vljudno naprošamo, da dosledno sledijo navodilom. Če sumite, da ste prišli v stik s koronavirusom ali kažete tipične znake bolezni, ne hodite na dogodek. Poskrbimo za zdravje nas in naših bližnjih.

 

PR -Imago Sloveniae

24. 8. 2020

Avtor

Uredništvo