Tehnologija

Philips Fidelio stopnjuje tempo

Foto: Philips

Trije novi izdelki bodo dopolnili zbirko premium izdelkov

 

 

TP Vision dodaja v zbirko premium izdelkov Fidelio nove slušalke in avdio sisteme.

  • V zadnjem četrtletju 2020 se zbirki premium izdelkov pridružujejo čez-ušesne slušalke Philips Fidelio L3 z aktivnim odpravljanjem šumov (ANC) ter avdio sistema Soundbar B95 in B97.
  • Izdelke v premium razredu Philips Fidelio odlikuje najboljše razmerje med izjemnimi zvočnimi zmogljivostmi, vrhunsko kakovostjo izdelave in dizajna. S tem je uporabniku zagotavljena najboljša izkušnja.
  • Brezkompromisna izbira visokokakovostnih avdio komponent, uporabljenih v celotnem naboru izdelkov.
  • Visokokakovostni materiali, razviti pod okriljem evropskih oblikovalskih strokovnjakov, vključno z vrhunsko obdelavo kovinskih materialov in trpežnim usnjem podjetja Muirhead.
  • Aplikacija Philips Sound, z enostavno namestitvijo in upravljanjem.
  • Odlična podpora avdio formatov z najvišjo kakovostjo reprodukcije zvoka.
  • Polna podpora glasovnega upravljanja – vključno s pomočnikom Google in Amazonovo Alexo.

Ljubjana, 1. september 2020 – Potem ko je TP Vision nedavno tega predstavil blagovno znamko premium izdelkov Philips Fidelio, so v podjetju hitro razširili tovrstno ponudbo in na seznam premium izdelkov dodali še 3 nove.

Seriji Philips Fidelio se v drugem četrtletju 2020 pridružujejo nove čez-ušesne slušalke z aktivnim odpravljanjem šumov (ANC) in dva visokozmogljiva avdio sistema Soundbar B95 in B97.

Vse nove izdelke odlikujejo značilnosti serije Philips Fidelio, ki vključujejo posebej za ta namen izdelane komponente ter uporabo naprednih tehnologij. Le tako se lahko zagotavljanja doseganje najvišjih zvokovnih zmogljivosti. V kombinaciji najboljšega dizajna ter z uporabo pristnih, vrhunskih materialov evropskih proizvajalcev, je kakovost izdelave na najvišjem mogočem nivoju.

 

 

Soundbar Philips Fidelio B97

Philips Fidelio B97 je tanek 7.1.2-kanalni brezžični Soundbar, ki vsebuje namensko usmerjene akustične enote s tehnologijo Dolby Atmos Elevation, ki uporabniku omogoča konfiguracijo prostorskega zvoka na zahtevo.

Prostorski zvok na zahtevo pri modelu Soundbar B97 omogoča poljubno            postavitev dveh

snemljivih brezžičnih zvočnikov, ki delujeta (kadar sta spojena z osnovno enoto) kot zvočnik levega in desnega avdio kanala. Če pa ju snamemo z osnovne enote in namestimo kjerkoli drugje v sobi, delujeta kot levi in desni prostorski avdio kanal in tako zagotavljata mogočen prostorski kinematografski zvok.

Soundbar B97 ima kar 17 akustičnih enot, vključno z osmimi usmerjenimi v basovskem in srednjetonskem frekvenčnem obsegu, v ovalni obliki in v velikosti 1” x 3.5’’.

Po ena ovalna akustična enota je nameščena v vsakem od snemljivih zvočnikov, ki skupaj z ostalima paroma enot (kadar sta zvočnika spojeno z osnovno enoto), reproducirata levi in desni avdio kanal. Nadalje, dve dodatni akustični enoti skrbita za reprodukcijo centralnega avdio kanala.

V zvočnem sistemu je tudi šest 19-mm kupolastih visokotonskih akustičnih enot. Dve sta usmerjeni naprej, na vsaki strani odstranljivega zvočnika pa je po ena usmerjena na stran. Obe visokotonski kotni akustični enoti, skriti v ohišju osnovne enote, postaneta aktivni šele, ko odstranimo snemljive zvočnike. Da vas zvok Soundbara B97 popolnoma prevzame, sta zaslužni tudi dve, navzgor usmerjeni 2,5” akustični enoti Dolby Atmos Elevation.

8” basovska akustična enota je nameščena v ločenem, brezžičnem nizkotonskem zvočniku in zagotavlja reprodukcijo nizkih frekvenc vse do 35 Hz. Soundbar B97 ima ogromne rezerve moči, s 500 W moči osnovnega sistema in 240 W moči subwooferja zagotavlja neprekosljivo kakovost reprodukcije zvoka.

Najkakovostnejši, mogočen 3D kinematografskih zvok je zagotovljen. Sistem podpira formate Dolby ATMOS in DTS:X. Soundbar B97 je eden prvih Philipsovih izdelkov s certifikatom IMAX Enhanced.

Enostavno povezljivost zagotavljata dva priključka HDMI 2.1, oba podpirata funkcijo eARC in zagotavljata prehodnost signalov 4K UHD.

Brezžično povezovanje je mogoče prek protokolov Bluetooth in Apple AirPlay, poleg tega pa je Soundbar B97 tudi del Philipsovega sistema, ki prek tehnologije Play-Fi omogoča enostavno brezžično povezovanje v domače okolje. Namestitev in delovanje je zaradi aplikacije Philips Sound združljivostjo tako s pomočnikom Google, kot tudi z Amazonovo Alexo.

 

Soundbar Philips Fidelio B95

Soundbar Philips Fidelio B95 je soroden modelu B97, vendar prihaja z zvočno reprodukcijo v formatu 5.1.2 in je brez konfiguracije prostorskega zvoka na zahtevo.

Soundbar B95 ima 14 akustičnih enot, vključno s petimi 19-mm kupolastimi – tri so usmerjene naprej, na vsaki strani pa sta po dve, usmerjeni pod stranskim kotom. Zvok Soundbara B95 je tako pristen prav zaradi treh parov ovalnih in usmerjenih akustičnih enot basovskega in srednjetonskega frekvenčnega obsega, z velikostjo 1” x 3.5’’, kot tudi dveh kotnih, navzgor usmerjenih 2,5” akustičnih enot Dolby Atmos Elevation.

8” basovska akustična enota je nameščena v ločenem, brezžičnem nizkotonskem zvočniku in zagotavlja reprodukcijo nizkih frekvenc vse do 35 Hz. Soundbar B95 z impresivnimi 450 W moči osnovnega sistema in 240 W moči subwooferja zagotavlja vrhunsko visokokakovostno reprodukcijo zvoka.

Visokokakovosten mogočen kinematografski zvok je zagotovljen. Sistem podpira formate Dolby ATMOS in DTS:X. Soundbar B95 je eden prvih Philipsovih izdelkov s certifikatom IMAX Enhanced.

Enostavno povezljivost zagotavljata dva priključka HDMI 2.1, oba podpirata funkcijo eARC in zagotavljata prehodnost signalov 4K UHD.

Brezžično povezovanje je mogoče prek protokolov Bluetooth in Apple AirPlay, poleg tega pa je Soundbar B95 tudi del Philipsovega sistema, ki prek tehnologije Play-Fi omogoča enostavno brezžično povezovanje v domače okolje. Namestitev in delovanje je zaradi aplikacije Philips Sound združljivostjo tako s pomočnikom Google, kot tudi z Amazonovo Alexo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Philips Fidelio L3, čez-ušesne slušalke z aktivnim odpravljanjem šumov (ANC)

Slušalke Philips Fidelio L3 so edinstvene zaradi kombinacije vrhunskih zvočnih zmogljivosti, odličnega pasivnega in izredno učinkovitega aktivnega odpravljanja šumov (ANC) ter seveda prestižne izdelave.

Visoka učinkovitost slušalk je bila dosežena z integracijo 40 mm velikih akustičnih enot in z dodatkom posebnega troslojnega absorbcijskega materiala TPU, umeščenega med dvoslojni polimerski kalup, ki se običajno uporablja za slušalke najvišjega kakovostnega razreda.

Učinkovitost akustičnih enot in dušenja zvoka je bilo s prilagajanjem debeline treh absobcijskih plasti in togega ohišja optimizirano po celotnem frekvenčnem spektru. Z veliko vloženega truda pri skrbnem izbiranju vrhunske spominske pene je bilo zagotovljeno izredno učinkovito odpravljanje šumov. Mehke usnjene blazinice med nošenjem slušalk poskrbijo za zagotovljeno udobje.

Slušalke Philips Fidelio L3 odlikujejo 4 mikronski hibridni sistemi ANC. Pri snovanju je bilo ključno vodilo zagotoviti najvišjo možno raven odpravljanja šumov, ne da bi to vplivalo na dinamiko zvoka – katera ostaja ves čas enaka, ne glede na to ali je sistem ANC vklopljen ali izklopljen.

S tehnologijo Bluetooth 5.0 je brezžična povezava popolnoma zanesljiva, kodek Qualcom aptX HD pa zagotavlja prenos zvoka v neokrnjeni kakovosti. Slušalke Philips Fidelio lahko povežete tudi prek priloženega snemljivega avdio kabla in si tako med predvajanjem zagotovite doseganje kakovosti vrhunske razločljivosti »Hi-Res Audio«. Dodatno vgrajeni mikrofon je namenjen odstranjevanju zvokov iz ozadja in zagotavljanju klicev s kristalno jasno reprodukcijo govora.

Kot pri vseh izdelkih Philips Fidelio, je dizajn evropskih oblikovalcev ključnega pomena. Tudi model L3 je že prejel nagrado za dosežke v oblikovanju Red Dot 2020.

Med oblikovanjem slušalk L3 je bil ključni poudarek usmerjen k razvoju popolnega udobja in doseganja prestiža, kar je razvidno že iz kovinskega traku, oblečenega v trpežno usnje škotskega proizvajalca Muirhead in dodatka nežnega usnja, s katerim so prevlečene ušesne blazinice.

Gladke ušesne blazinice okrogle oblike v primerjavi z običajno ovalno obliko zagotavljajo več udobja ter boljšo akustično izkušnjo. Aluminijasto držalo, ki smo ga že videli pri predhodniku – slušalkah X3, postaja prepoznavni element v družini izdelkov Philips Fidelio. Enostavna uporaba je zagotovljena z upravljanjem na dotik – s potegom, dotikom in pritiskanjem po upravljalni površini. Funkcija “Pritisni in govori” omogoča prostoročno upravljanje prek združljivega pomočnika Google.

Slušalke Philips Fidelio L3 odlikuje visoka, 35-urna avtonomija predvajanja, oz. 30-urna avonomija pri stalnem vklopu funkcije ANC. Baterija ima možnost hitrega polnjenja, pri čemer bo 15-minutno polnjenje prek priloženega kabla USB-C zagotovilo dodatnih šest ur predvajanja.

Spremljajte nas na družbenih omrežjih: @TPVision na Twitterju, @philipstelevision na Instagramu ali @PhilipsTV na Facebook-u.

 

O TP Vision

TP Vision Europe B.V. (TP Vision) je registriran na Nizozemskem, njegov sedež pa je v Amsterdamu. TP Vision je podjetje, ki je v celoti v lasti TPV Technology Limited (TPV), enega izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev monitorjev in televizorjev. TP Vision je ključni proizvajalec elektronike za televizijsko ali avdio zabavo. Podjetje se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in trženje televizijskih sprejemnikov pod blagovno znamko Philips (v Evropi, Rusiji, Bližnjem vzhodu, Južni Ameriki, Indiji in izbranih državah v Aziji in Tihem oceanu) ter avdio izdelke, prav tako z blagovno znamko Philips (po vsem svetu). Močno blagovno znamko Philips združujejo z njihovim strokovnim znanjem za razvoj izdelkov in oblikovanjem, operativno odličnostjo in industrijskim odtisom TPV. Verjamejo v ustvarjanje izdelkov, ki potrošnikom ponujajo vrhunsko avdio in vizualno izkušnjo.

 

PR:

Philips

2. 9. 2020

Avtor

Administrator