Tehnologija

Samsung odpira novo obdobje inovacij z virtualno izkušnjo, imenovano ”Neustavljivo življenje”

Foto: Samsung 

Samsung predstavil najnovejše pametne in povezane naprave, ki olajšujejo vsakodnevno življenje

 

London – 2. september – Samsung Electronics je danes predstavil najnovejše izboljšave mobilnih in nosljivih naprav, televizorjev, avdio naprav in gospodinjskih aparatov v virtualni izkušnji, imenovani ”Neustavljivo življenje”, kjer je bilo prikazano, kako bodo najnovejši modeli izboljšali današnji povezan življenjski slog.

 

Virtualni svet, imenovan ‘Neustavljivo življenje’, predstavlja novo obdobje inovacij in enega od mnogih načinov, kako Samsung še naprej premika meje mogočega. Pionirska in poglobljena izkušnja virtualnega sveta oživlja Samsung inovacije, osredotočene na ljudi, v novi, igrivi izkušnji.

 

V letošnjem letu se je odnos uporabnikov do tehnologije še poglobil, saj so si z njo pomagali, da so ostali povezani z zunanjim svetom. Samsung tehnologije združujejo vse elemente življenja, dela in zabave z napravami, ki se povežejo med seboj in nudijo izjemno uporabniško izkušnjo.

 

Samsung je danes predstavil najnovejše drzne in inovativne naprave:

  • The Premiere pametni projektor, ki dviguje hišno zabavo na nov nivo;
  • Odyssey monitorje, ki so še naprej pionirji igralnih izkušenj;
  • Razširjeni Galaxy družini se pridružujejo Tab A7, Galaxy Fit2, A42 5G in Galaxy Z Fold2 5G;
  • Wireless Charging Trio polnilno postajo, ki omogoča hkratno polnjenje več naprav;
  • RB7300T klasični hladilnik s SpaceMax™ tehnologijo in prilagodljivi Bespoke hladilnik, ki bo na voljo v Evropi;
  • WW9800T pralni in DV8000T sušilni stroj, ki vključujeta pametno učenje in možnosti samodejnega povezovanja.

 

”V tem letu smo ponovno redefinirali naš odnos s tehnologijo, na način, ki ga nihče ni pričakoval,” je povedal Benjamin Braun, glavni direktor za trženje pri Samsung Europe. ”Pri družbi Samsung teh sprememb nismo le sprejeli, temveč si prizadevamo stopiti en korak naprej – ustvarjamo inovacije z mislijo na prihodnost. Ne odstopamo od naše misije – ustvariti drzno, revolucionarno tehnologijo. Zato je najboljši način za predstavitev naših novih naprav prav virtualna izkušnja. Danes smo pokazali le delček tega, kar prihaja iz družbe Samsung, saj bomo še naprej razvijali naprave, ki poganjajo Neustavljivo življenje.”

 

Še več zabave, tako doma kot tudi na prostem

 

Danes porabimo vse več časa doma in pred televizorjem. Povezuje nas s svetom, ko gledamo novice, ali pa nas odpelje v svet naših najljubših vsebin. Želja doživeti najboljšo možno televizijsko izkušnjo še nikoli ni bila večja.

 

Samsung je predstavil popolnoma nov pametni projektor, The Premiere, ki nudi kinematografsko izkušnjo velikega platna v udobju lastnega doma. Na voljo je v 304- in 330-centimetrskem modelu, ki prihrani prostor v vašem domu in ga lahko projicirate kamorkoli — vse kar potrebujete je stena. The Premiere se ponaša s preprosto minimalistično zasnovo, ki se odlično poda v vsak prostor. Vgrajen ima močan nizkotonski zvočnik, Acoustic Beam prostorski zvok in vrhunske trojne laserje, ki prinašajo sliko v 4K kakovosti. The Premiere LSP9T je prvi projektor s HDR10+ certifikatom na svetu. Zagotavlja revolucionarne barve in kontraste, ki dodajajo globino za natančnejše podrobnosti slike pri prehodu od svetlih k temnim prizorom. Letos bo na voljo v Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, Švici, Avstriji, Nizozemski, Belgiji, Italiji, Španiji in skandinavskih državah.

 

V letošnjem letu se je precej zabrisala meja med notranjimi prostori in bivanjem na prostem – več ljudi želi brezhibno izkušnjo prehajanja med enim in drugim. Samsung se je zato osredotočil tudi na zunanjo zabavno tehnologijo. The Terrace je prvi zaslon družbe Samsung, zasnovan za uporabo na prostem. The Terrace in Terrace Soundbar se ponašata z IP55 standardom, ki nudi zaščito pred dežjem, vlago, prahom in žuželkami. Terrace Soundbar nudi Adaptive Sound, ki analizira, kaj gledate in temu prilagodi kakovost zvoka. Zato predstavlja popolnega spremljevalca, ki izpopolni izkušnjo gledanja. The Terrace ima tudi tehnologijo proti odsevanju, ki odpravlja bleščanje, povprečna svetilnost 2.000 nitov in QLED 4K kakovost slike pa se odlično obneseta v vseh okoljih. Zaslon bo najprej na voljo v Nemčiji, Franciji, Italiji, Španiji, Veliki Britaniji in Švici v 139-, 165- in 190-centimetrskih različicah.

 

Celotna linija Samsung televizorjev temelji na filozofiji drznega, revolucionarnega dizajna in inovacij. V ponudbi je model za vsakogar, na voljo pa je celo prvi mobilnim napravam prilagojen The Sero televizor. Ker je optimiziran za prikaz vsebine na velikem zaslonu, omogoča da z enim samim dotikom prikažete zaslon pametnega telefona v QLED kakovosti.

 

 

Poglobljena igralna izkušnja, ki vas prestavi v središče dogajanja

 

Igračarstvo se še naprej razvija in predstavlja veliko več od prvoosebnih strelskih iger ali pustolovskega igranja vlog – igre so postale prostor, kjer se lahko povežeš z drugimi in ustvarjaš nove izkušnje. Letos so se na igralne platforme preselile predstavitve modnih kolekcij, glasbeni festivali in celo Samsung Neustavljivo življenje virtualna izkušnja.

 

Samsung zagotavlja najboljšo možno igralno izkušnjo, bodisi v prenosni obliki na napravah iz Galaxy družine, vključno z najnovejšim Galaxy Note20 pametnim telefonom, ali kar na domačih QLED televizorjih in monitorjih.  Nova vrhunska Odyssey G9 in G7 monitorja se ponašata s 1,000 milimetrskim ukrivljenim zaslonom, izjemno hitrim odzivnim časom in hitrostjo osveževanja 240 Hz, ki zagotavlja izjemno uporabniško izkušnjo brez zamud.  HDR10+ QLED zaslon oživi okolje igre z neverjetno resnično kakovostjo z optimizirano svetlostjo in kontrastom. Popolnoma novi Odyssey G5, ki je že naprodaj v določenih državah, se pridružuje obstoječima vrhunskima Odyssey modeloma. G5 ima vso tehnologijo, ki bi jo pričakovali od Samsung monitorja za igranje, poleg tega pa ponuja Flicker-Free tehnologijo, ki poskrbi za manj utrujene oči in omogoča daljše igranje.

 

Utiranje poti povezanim mobilnim inovacijam, ki temeljijo na Samsung dediščini

 

Mobilne naprave nam olajšajo vse, od povezovanja z najdražjimi in sodelovanja v šoli ali službo, do igranja iger ali uresničevanja ciljev glede vadbe. Izkušnja povezanosti je v osrčju Samsung blagovne znamke in naprave iz Galaxy ekosistema odlično delujejo skupaj, da nam pomagajo kar najbolje izkoristiti vsak trenutek.

 

S pojavom uporabnikov, ki delajo, živijo in se zabavajo v enem prostoru, je postala potreba po kompaktni zabavni napravi še toliko bolj pomembna. Najnovejši član Samsung družine tabličnih računalnikov Galaxy Tab A7 je odgovor na to zahtevo. 26,4-centimetrski zaslon v simetričnem okvirju s prvovrstnim kovinskim zaključkom zagotavlja elegantno in uravnoteženo obliko. Tab A7 se ponaša z 80 % razmerjem med zaslonom in ohišjem, Quad Dolby Atmos zvočniki in dolgotrajno baterijo, kar pomeni, da je odličen sopotnik tudi na poti. Popolnoma nova Samsung Kids aplikacija je kot nalašč za otroke, saj ponuja različne izobraževalne in zabavne vsebine.

 

V letošnjem letu so se mnogi domovi spremenili tudi v prostore za fitnes, zato se je povečalo povpraševanje po športnih nosljivih napravah[1], saj uporabniki iščejo pripomočke za ohranjanje zdravega načina življenja. Da bi ugodili povečanemu povpraševanju, je Samsung danes napovedal novo Galaxy Fit2 nosljivo napravo. Slednja je vaš popoln partner za fitnes, lahek in tanek, z dolgotrajno baterijo in naprednimi funkcijami spremljanja vadbe.

 

Samodejno zazna in spremlja do pet različnih vrst dejavnosti in šteje porabljene kalorije, srčni utrip, razdaljo in še več. Spremlja tudi ritem spanja ter podaja vsakodnevno analizo. Posebna zasnova lahko pomaga zmanjšati potenje in steklen 3D zaslon omogoča več kot 70 različnih oblik, zato brez težav najdete tako, ki najbolje ustreza vašemu slogu. Z enim polnjenjem življenjska doba baterije zadostuje za do 15 dni[2] oziroma s specifičnimi nastavitvami kar 21 dni, kar pomeni, da se lahko popolnoma osredotočite na svoje cilje.

 

Samsung želi s svojim portfeljem 5G naprav in celovito podporo uresničiti pravi potencial 5G tehnologije – tako je Samsung na dogodku napovedal nov 5G pametni telefon, ki se bo pridružil Galaxy A seriji kasneje letos – Galaxy A42 5G. Nudi vse funkcije, ki jih lahko pričakujete od naprave iz Galaxy A serije, vključno z edinstvenim sodobnim dizajnom in novo postavitvijo štirih kamer. A42 5G se ponaša s 16,76-centimetrskim Super AMOLED zaslonom in zagotavlja izjemno hiter prenos podatkov.

 

Samsung še naprej utira pot novi tehnologiji v kategoriji prepogljivih telefonov. Tokrat predstavlja naslednjo generacijo svojega prepogljivega Galaxy Z portfelja — Galaxy Z Fold2 5G.

 

Najnovejša prepogljiva naprava, ki temelji na Samsung dediščini inovacij, je sedaj že na voljo za prednaročila. Galaxy Z Fold2 5G združuje osupljiv dizajn z revolucionarno izboljšano strojno opremo. Na voljo je v dveh barvah – mistično črni in mistično bronasti. Vključuje revolucionarno tehnologijo tečaja in nudi 15,7-centimetrski prepogljivi zaslon ter 19,3-centimetrski glavni zaslon.

 

Tehnološke naprave uporabljamo bolj kot kadarkoli prej, zato je Samsung zaznal potrebo po novi polnilni postaji, ki lahko hkrati napaja več naprav. Wireless Charger Trio je popolnoma nova brezžična rešitev za polnjenje več združljivih naprav naenkrat in nudi še več udobja.

 

Gospodinjski aparati, ki se skladajo z vašim življenjskim slogom in nudijo trajnostno uporabo

 

Samsung širi svojo ponudbo fleksibilnih gospodinjskih aparatov z Bespoke hladilnikom. Modularni hladilnik, ki prihaja na tržišče oktobra, lahko prilagodite na različne načine z enostavnimi posodobitvami barv in materialov. Možnosti prilagoditev pri Bespoke hladilniku so neskončne in se odlično vključijo v vsak prostor doma.

 

Samsung je pri tem pozoren tudi na zmanjševanje količine zavržene hrane doma. Zadnje raziskave kažejo, da uporabniki trgovine manj obiskujejo, vendar takrat kupijo več. Samsung je tako zaznal potrebo po hladilnikih, ki omogočijo, da shranite čim več živil, hkrati pa poskrbijo, da ta ostanejo čim dlje sveža. RB7300T hladilnik nudi revolucionarno zmogljivost shranjevanja zahvaljujoč edinstveni Samsung SpaceMax™ tehnologiji, ki omogoča do 385 litrov prostora za shranjevanje. Energetska učinkovitost uporabnikom pomaga ohranjati trajnostni življenjski slog. Digitalni inverterski kompresor samodejno prilagodi hitrost hlajenja glede na to, kaj je v vašem hladilniku, pri čemer porabi do 50 % manj energije.

 

Samsung je pozdravil tudi novo obdobje pametnega, energetsko učinkovitega pranja perila z novim WW9800T pralnim in DV8000T sušilnim strojem. Novi pralni stroj vključuje intuitivno nadzorno ploščo z umetno inteligenco, ki se samodejno nauči vaših želenih nastavitev in ciklov. Samsung EcoBubble™ tehnologija poveča učinkovitost detergenta, tako da ga pomeša z zrakom in vodo, kar ga spremeni v mehke mehurčke, QuickDrive™ tehnologija pa skrajša čas pranja za 50 %, porabo energije pa do 20 %.

 

Če  nov pralni stroj združite z novim Samsung sušilnim strojem, ki ravno tako vključuje umetno inteligenco, dobite celovito personalizirano izkušnja pranja perila. Napravi komunicirate prek Auto Cycle Link povezave, ki avtomatsko nastavi pravi program sušenja za perilo, ki ste ga pravkar oprali. Novi sušilni stroj spada tudi v A+++ energetski razred s toplotno črpalko, ki je v Samsung napravah najbolj učinkovita do zdaj.

 

Za več informacij o Samsung 2020 izdelkih, obiščite www.samsung.com.

 

 

 

 

Izkušnja Neustavljivo življenje

 

Virtualni svet, imenovan Neustavljivo življenje, je narejen na Epic Games’ Unreal igralni platformi za prvo tovrstno izkušnjo.

 

Celoten Samsung ekosistem je oživel v poglobljeni izkušnji, ki je goste prestavila v virtualni Samsung dom z glavnimi tiskovnimi predstavniki in posebnimi gosti, kot so znana britanska tekačica, Dina Asher-Smith; podpredsednik blagovne znamke Spotify, Sten Garmark; vodja naročniškega servisa DAZN, Ben King; profesionalni igralec e-športov in Samsung Morning Star igričar, Stass »StenBosse« Skopin. Platforma je omogočila interakcijo z več kot 25 inovacijami iz kategorij mobilnih in nosljivih naprav, televizorjev, avdio naprav in gospodinjskih aparatov.

 

Izkušnja je poskrbela tudi za nekaj presenečenj, saj so gledalci lahko našli pet skritih zbirateljskih stripov znotraj Samsung doma. Če ste našli vseh pet, so se virtualni svet in govorci, pred gledalcem spremenili v zunajzemeljsko stripovsko superjunaško izkušnjo.

 

###

 

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

[1] Nosljiva tehnologija: Key Trends and Statistics for 2020, Codete, junij 2020

[2] Glede na povprečno življenjsko dobo baterije pri tipičnih pogojih uporabe. Povprečna pričakovana učinkovitost, ki temelji na tipični uporabi. Dejanska življenjska doba baterije je odvisna od dejavnikov, kot so pogostost uporabe in vzorci uporabe aplikacij. Rezultati se lahko razlikujejo.

 

PR:

Grayling

2. 9. 2020

Avtor

Administrator