Tehnologija

TP Vision (Philipsov TV & Avdio) predstavlja domači brezžični avdio sistem, ki za izdelke iz kategorije Philips TV & Avdio ustvari brezžični avdio ekosistem za več prostorov

Foto: Philips

· Novi visokokakovostni brezžični avdio sistem (Philips TV & Avdio) temelji na tehnologiji DTS® Play-Fi® in pretaka zvok prek običajnih wi-fi omrežij.

· Aplikacija Philips Sound, ki je zasnovana na bazi DTS Play-Fi, omogoča enostavno in intuitivno namestitev in povezljivost izdelkov Philips TV & Avdio.

· V kategorijo brezžičnega domačega sistema Philips TV & Avdio sta vključena nova visokokakovostna brezžična zvočnika W6505 in W6205, ki bosta predstavljena v zadnjem četrtletju 2020.

· Del novega brezžičnega domačega sistema bo tudi pet avdio sistemov iz serije 8000, ki bodo predstavljeni po septembru 2020.

· Z brezžičnim domačim sistemom sta združljiva tudi nova vrhunska avdio sistema Philips Fidelio Soundbar B95 in B97.

· S sistemom so prav tako združljivi vsi Philipsovi televizorji z OS Android TV, letnika 2020.

· Za Philipsove televizorje z OS Android TV, letnika 2019, bo združljivost z novim brezžičnim domačim sistemom omogočena po posodobitvi programske opreme.

· Philipsovi Soundbari in zvočniki prek storitve “Spotify Connect” omogočajo enostaven dostop do vseh glavnih načinov predvajanja glasbe, ki so na voljo v celotnem portfelju izdelkov.

· Brezžični zvočniki z vgrajenimi svetlečimi LED-diodami omogočajo edinstveno povezovanje in skladnost z Ambilight TV.

Ljubljana, 1. september 2020 – TP Vision je v kategoriji Philips TV & Avdio potrdil predstavitev novega brezžičnega domačega sistema in nove aplikacije Philips Sound, zasnovane na bazi DTS Play-Fi. Sistem je zasnovan tako, da s Philipsovimi TV in avdio izdelki zagotavlja enostavno povezovanje in vzajemno delovanje.

Brezžični domači sistem iz kategorije Philips TV & Avdio temelji na tehnologiji DTS Play-Fi, vrhunski brezžični avdio platformi za celoten dom. Ta uporabnikom v stanovanju, z uporabo lastnega predvajanja, sinhronizacije in tehnologije za preverjanje pristnosti, omogoča pretakanje visokokakovostnega zvoka, s televizije ali drugih mobilnih naprav na vse združljive zvočnike.

TP Vision je pred kratkim funkcionalnost DTS Play-Fi potrdil na vseh modelih televizorjev z OS Android TV, letnika 2020. Zdaj pa z novimi združljivimi modeli avdio sistemov in brezžičnih zvočnikov v kategoriji Philipsovih izdelkov brezžičnega domačega sistema ponudbo še povečuje. Vsem televizorjem z OS Android TV letnika 2019 bo na voljo programska posodobitev, ki bo omogočila funkcionalnost DTS Play-Fi.

Brezžični avdio za brezžični dom

Brezžični domači sistem Philips TV & Avdio bosta predstavljala dva visokokakovostna brezžična zvočnika, ki sta bila napovedana med septembrsko predstavitvijo produktov – navpično usmerjeni model W6205 in večji, vodoravno usmerjeni model W6505.

Oba izdelka odlikuje najboljši dizajn evropskih proizvajalcev, odeta sta v elegantno temno sivo akustično prepustno preobleko. Glavna enota, s kontrolnimi tipkami za delovanje zvočnikov, pa je prevlečena z minimalističnim, zelo tankim kovinskim nanosom.

Model W6205 odlikujeta 1” visokotonski in 3,5” nizkotonski zvočnik, z dodanima dvema pasivnima basovskima membranama. Obe sta v skladu s Philipsovim edinstvenim, patentiranim več suspenzijskim sistemom wOOx, ki zagotavlja najvišji izkoristek reprodukcije nizkih tonov, z impresivno močjo 40 W. Rezultat je vrhunska zmogljivost, ki je velikost zvočnika nikakor ne omejuje.

Glasba je reproducirana z jasnimi, natančnimi visokimi in nizkimi toni ter z odlično kontrolo basovskih frekvenc. Zvočno zmogljivost lahko povečamo z dodajanjem še enega zvočnika W6205, ki ga preprosto povežemo v stereo način delovanja.

Večji zvočnik W6505 zagotavlja neverjetno glasbeno izkušnjo. Zahvaljujoč svojemu 80W ojačevalniku, dvema 1” kupolastima visokotoncema, dvema 3,5” basovskima zvočnikoma ter dvema pasivnima wOOx membranama, s svojim zvokom povsem zapolni sobo.

W6205 in W6505 poleg povezave DTS Play-Fi podpirata več načinov brezžičnega povezovanja prek Bluetooth, Google Chromecast in Apple Airplay 2. Oba zvočnika omogočata povezavo s Spotify, prek aplikacije Philips Sound, zasnovane na bazi DTS Play-Fi pa tudi dostop do vseh večjih pretočnih glasbenih storitev. Brezžično upravljanje je za oba modela W6205 in W6505 popolnoma prilagodljivo. Deluje z Amazonovo Alexo, pomočnikom Google, za povezane naprave iOS pa tudi z glasovnim upravljanjem prek Siri.

Oba zvočnika sta opremljena s svetlečimi LED-diodami in se lahko povežeta z znamenitim sistemom ambientalne osvetlitve za televizorje Philips Ambilight. Zvočnika se s televizorjem Philips povežeta enostavno in na ta način v prostoru poskrbita za povsem sinhronizirano razširitev učinka svetlobnega sija Ambilight.

Dvigovanje standardov – v sistem se je pridružilo 7 novih Soundbarov

Poleg novih vrhunskih zvočnih sistemov Philips Fidelio Soundbar B95 in B97, se v kategoriji Philips TV & Avdio v visoko kakovostni seriji 8000 dodaja še pet avdio sistemov. Vsi so združljivi s Philipsovim brezžičnim domačim sistemom.

Prvi od teh je enostavni 2.1-kanalni sistem B8205 z močjo 120 W, najvišje pa kotira popolnoma opremljeni 3.1.2-kanalni sistem B8905, z akustičnimi enotami Dolby Atmos Elevation, 360 W moči, brezžičnim subwooferjem in povezljivostjo eARC.

Tudi na televizorjih!

TP Vision je pred kratkim napovedal, da bo televizor OLED805 v skupini Philipsovih premium izdelkov prvi, ki bo vključeval funkcionalnost DTS Play-Fi. Zdaj pa potrjuje, da so z brezžičnim domačim sistemom Philips združljivi prav vsi Philipsovi televizorji z OS Android TV, letnika 2020.

Posodobitev programske opreme, ki bo funkcionalnost brezžičnega domačega avdio sistema omogočila tudi na televizorjih z OS Android TV letnika 2019 (od modela 7304 naprej), bo na voljo v tretjem četrtletju 2020.

Priporočena MPC:

W6205 – 199,99 EUR

W6505 – 299,99 EUR

//

Spremljajte nas na družbenih omrežjih: @TPVision na Twitterju, @philipstelevision na Instagramu ali @PhilipsTV na Facebook-u.

O TP Vision

TP Vision Europe B.V. (TP Vision) je registriran na Nizozemskem, njegov sedež pa je v Amsterdamu. TP Vision je podjetje, ki je v celoti v lasti TPV Technology Limited (TPV), enega izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev monitorjev in televizorjev. TP Vision je ključni proizvajalec elektronike za televizijsko ali avdio zabavo. Podjetje se osredotoča na razvoj, proizvodnjo in trženje televizijskih sprejemnikov pod blagovno znamko Philips (v Evropi, Rusiji, Bližnjem vzhodu, Južni Ameriki, Indiji in izbranih državah v Aziji in Tihem oceanu) ter avdio izdelke, prav tako z blagovno znamko Philips (po vsem svetu). Močno blagovno znamko Philips združujejo z njihovim strokovnim znanjem za razvoj izdelkov in oblikovanjem, operativno odličnostjo in industrijskim odtisom TPV. Verjamejo v ustvarjanje izdelkov, ki potrošnikom ponujajo vrhunsko avdio in vizualno izkušnjo.

 

PR:

Philips

2. 9. 2020

Avtor

Administrator