Družabno

Friderik zablestel na letošnjem 29. SOF-u in si prislužil zlato in srebrno nagrado

Pod grajsko kavarno, tik za vhodom na grad, vas na policah konceptualne trgovinice čaka veliko Friderikovih domislic. Foto: Lj. grad |

Friderik, ljubka grajska podgana oziroma lastna blagovna znamka in trgovina s spominki na Ljubljanskem gradu, se je letos znašel v tekmovalnem programu Slovenskega oglaševalskega festivala, osrednjega letnega dogodka oglaševalske stroke v Sloveniji.

Agencija Innovatif, ki je skupaj z Ljubljanskim gradom zasnovala zgodbo o Frideriku, se je v tekmo na SOF-u podala v kategorijah Oblikovanje – grafično oblikovanje in prejela zlato nagrado ter Upravljanje znamke – lansiranje ali prenova znamke in prejela srebrno nagrado.

Friderik je bil navdušen nad lokacijo sinočnje podelitve nagrad letošnjega festivala, ki je tokrat potekala v Ljubljani. Skupaj z našim javnim zavodom in agencijo se veselimo osvojenih nagrad in ponosni smo na vse, ki so sodelovali pri projektu – z željo, da bi Friderik spisal še nešteto zgodb, kot jih piše že dobrih pet stoletij, odkar se smuka po Ljubljanskem gradu.

PR – Mestna občina Ljubljana

 

12. 9. 2020

Avtor

Uredništvo