Kultura

Mala galerija Banke Slovenije: Vabilo na virtualno otvoritev razstave (Ne)vidna krajina, 15. september 2020

v Mali galeriji Banke Slovenije smo za vstop v letošnjo jesen pripravili razstavo z naslovom (Ne)vidna krajina. Tokratno razstavo smo pripravili v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Umetnica mlajše generacije Nika Erjavec bo predstavila svojo novo kiparsko instalacijo, sestavljeno iz kinetičnih struktur, slonečih na fizikalnem fenomenu, ki se mu dosledno posveča zadnja leta: vibraciji. Razstava subtilno napeljuje na premislek o tem, na katere načine so naši posegi v prostor usodni ne samo za nas kot fizična in duhovna bitja, temveč tudi kot bitja iz drugih svetov.

Vljudno vabljeni na ogled razstave, ki svoja vrata odpira že danes, 15. septembra 2020. Kiparsko instalacijo si v Mali galeriji Banke Slovenije ogledate do 8. oktobra 2020 od torka do sobote med 11. in 19. uro.

Prilagamo povezavo do otvoritve v virtualni obliki.

Tokrat so nas nagovorili viceguvernerka Banke Slovenije mag. Irena Vodopivec Jeanprof. Alen Ožbolt z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, kurator Male galerije Banke Slovenije Vladimir Vidmar in umetnica Nika Erjavec.

PR – Mala galerija Banke Slovenije

16. 9. 2020

Avtor

Uredništvo