Kultura

Opomnik Vabilo na predstavitev knjižnih novosti za otroke

Spoštovani,

pri založbi Mladinska knjiga je v zbirki Veliki pravljičarji izšla antologija pravljic velikega pisca za vse generacije Hansa Christiana Andersena ZLATE ANDERSENOVE PRAVLJICE. Ob tej knjigi bomo predstavili še izvirno slikanico bratov Andreja in Roka Predina VESOLJČKI  ter dve prevodni knjižni noviteti za otroke: avtorsko slikanico TOMI IN MAŠA ter slikanico avtorskega tandema Julia Donaldson in Axel Scheffler ZOG. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemo v petek, 18. septembra 2020, ob 11. uri, knjigarna Konzorcij v Ljubljani.

V razkošni izdaji  Zlate Andersenove pravljice je 37 pravljic, izbranih iz knjig in slikanic, ki jih je v zadnjih dvajsetih letih iz danskega izvirnika prevedla Silvana Kos Orel, upodobili pa so jih vrhunski slovenski ilustratorji: Suzi Bricelj, Jože Ciuha, Zvonko Čoh, Bojana Dimitrovski, Kostja Gatnik, Marjanca Jemec Božič, Marjan Manček, Lidija Osterc, Jelka Reichman, Marija Lucija Stupica, Marlenka Stupica. Spremno besedo, ki je bila prvič objavljena v knjigi Pravljice (1998),  je napisala pisateljica Polonca Kovač.

 

Brata Andrej in Rok Predin sta spet združila moči in ustvarila prikupno knjigo za najmlajše Vesoljčki. Otroci se bodo zabavali ob dogodivščinah družine vesoljčkov, ki se po tednu dni počitnic v zvezdnem kopališču vrača domov na svoj planet Blabla.

Na predlog pesnice in pisateljice Lojzke Špacapan smo ponovno izdali izjemno avtorsko slikanico francosko-poljske avtorice Elzbiete Tomi in MašaGanljivo knjigo, ki govori o vojni, a ima srečen konec, je prevedel Ivan Minatti, priredila pa Lojzka Špacapan. Ob izidu je bila knjiga nagrajena z nagrado kritikov v Belgiji (1994) in francosko nagrado prix des sorcieres (1994); v Sloveniji je prvič izšla leta 1996 pri založbi Epta.

In za konec še dolgo pričakovana slikanica ZOG avtorskega tandema Julia Donaldson in Axel Scheffler ter v imenitnem prevodu Nine Dekleva. Zabavna pripoved o navdušenem mladem zmaju Zogu, ki se v prvih razredih zmajske šole uči leteti, rjoveti in bruhati ogenj. Knjigi je priložen DVD z animiranim filmom, sinhroniziranim v slovenščino (sinhronizacija Otroški in mladinski program RTV Slovenija).

 

PR:

Služba za odnose z javnostmi MKZ

17. 9. 2020

Avtor

Administrator