Šport

DRŽAVNO PRVENSTVO V PRESKAKOVANJU OVIR LIPICA 2020 – NASTOPE VEČ KOT 200 NAJBOLJŠIH TEKMOVALNIH KONJ SI LAHKO OGLEDATE ON-LINE

182 tekmovalcev iz vse Slovenije z več kot 200 najboljšimi tekmovalnimi konji se bo na hipodromu v Lipici vse do nedelje, 20. septembra, potegovalo za lovoriko državnega prvaka. Danes se bodo pomerili v ekipnih preizkušnjah, v nedeljo popoldne pa bo o novem državnem prvaku v članski razvrstitvi odločila tekma na nič manj kot 140 centimetrov visokih zaprekah.

    

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir je prvo konjeniško tekmovanje, ki se letos odvija na hipodromu Kobilarne Lipica. Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev in konj – predvsem pa z željo, da se vsem zagotovi varen nastop na državnem prvenstvu – poteka tekmovanje brez gledalcev in v skladu z navodili NIJZ.

Vsem, ki želijo najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce spodbujati pri premagovanju zaprek ter doživeti vzdušje velikih konjeniških tekmovanj, je na voljo prenos v živo na mednarodnem konjeniškem portalu Clip my horse TV na brezplačni spletni povezavi https://bit.ly/3muRvfR.

Tu lahko danes spremljate ekipna tekmovanja za kategorije otrok, mlajših mladincev, amaterjev, mladincev, mladih članov in članov. Jutri bodo na vrsti odprte tekme, v nedeljo pa finalne preizkušnje, ki bodo odločile o novih državnih prvakih.

Sproščeno in prijetno vzdušje konjeniških tekmovanj se bo v Kobilarni Lipica nadaljevalo tudi prihodnji konec tedna, od 25. do 27. septembra, na Finalu Pokala Slovenije v dresurnem jahanju. Obe tekmovanji prireja Kobilarna Lipica v sodelovanju s Konjeniško zvezo Slovenije.

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir

Urniki, startne liste in rezultati >> https://bit.ly/2ZLVef4

Live streaming >> https://bit.ly/3muRvfR

Foto: Sibil Slejko

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana

18. 9. 2020

Avtor

Administrator