Kultura

NEPOZABNE: ŽENSKE, KI SO PREMIKALE MEJE NAŠEGA SVETA

Spoštovani,

pri Mladinski knjigi je izšla knjiga NEPOZABNE: ŽENSKE, KI SO PREMIKALE MEJE NAŠEGA SVETA z zgodbami in podobami petdesetih žensk, ki so vsaka na svojem področju orale ledino ter pomembno sooblikovale našo skupnost in naš prostor.

Predstavili jo bomo v ponedeljek, 21. septembra, ob 12. uri na Vrtu Lili Novy, Tomšičeva ulica 12, Ljubljana.

 

Izjemna knjiga v sliki in besedi prinaša portrete žensk najrazličnejših poklicev – umetnic, učiteljic, pravnic, podjetnic, zdravnic, športnic, filozofinj … Moči za njeno vsebino je v zadnjih dveh letih in pol združilo več kot trideset avtoric, pri njenem nastanku pa so sodelovali tudi številne druge sodelavke in sodelavci. Besedila za knjigo so večinoma napisale avtorice, ki se v vsakodnevnem poklicnem in raziskovalnem delu ukvarjajo z vprašanji položaja in pravic žensk. Z bogato in raznoliko galerijo podob so jo zaokrožile priznane likovnice.

Knjigo bomo predstavili skupaj z avtoricama Veroniko Tašner in Nino Perger ter likovnim urednikom Pavletom Učakarjem in ilustratorko Samiro Kentrić. Spremljevalne dogodke ob izidu knjige bo predstavila programska vodja 20. festivala Mesto žensk Teja Reba.

Foto: MKZ

 

PR:

MKZ

18. 9. 2020

Avtor

Administrator