Kultura

Ulična galerija: Markus Röder, Mišnica: telesna samopodoba in mediji, Studio 12:22: Paul Fettich, Ambasada S. Makarovič: Rajko Muršič + Ryuzo Fukuhara

Ulična galerija Maribor, Židovska ulica

Otvoritev UG MB#12 – Markus Röder: Nenaslovljena resničnost

Torek, 22. september ob 19. uri

 

Otvoritev razstave “untitled reality / resničnost brez naslova – nenaslovljena resničnost” uresničuje fotografovo osebno hrepenenje po ustvarjanju izmišljenih resničnosti. »Vedno me je fascinirala tanka črta med fikcijo in resničnostjo, ki jo lahko ustvari fotografija kot medij, ne da bi posegla v dane situacije. Kot nespremenjen fragment resničnosti motiv zaradi pomanjkanja konteksta ustvarja novo, izmišljeno resničnost. Raziskovanje te značilnosti je že od začetka gonilna sila moje fotografske poti.«, pravi avtor Markus Röder.

produkcija in podpora: Inštitut TAM-TAM / Ustanova Fundacija Sonda / GT22 / Mestna občina Maribor / Fotografski muzej Modrinjak.

 

Mišnica.GT22 + Festival fotografije

Pogovorimo se: Telesna samopodoba in mediji

Četrtek, 24. september ob 19. uri // spletna predstavitev in pogovor
// na povezavi: 
https://us02web.zoom.us/j/89813388110?pwd=b2lqc2hDSGVpSG1TWlJTSTNNM1lkdz09

Vljudno vabljeni na on-line predstavitev Samopodoba in mediji, v okviru katere bosta magistrici psihologije osvetlili tematiko telesne samopodobe v povezavi s sodobnimi mediji (in družbenimi omrežji). Po predavanju bo sledil pogovor, prav tako bo na voljo čas za vaša vprašanja.

Nina Piberčnik, magistrica psihologije, s strokovnim izpitom iz zdravstvene dejavnosti, certificirana mediatorka in certificirana trenerka mehkih veščin s številnimi izkušnjami na področju psiholoskega svetovanja.

Kaja Sel, magistrica psihologije, s strokovnim izpitom iz zdravstvene dejavnosti, opravljena prva stopnja vedenjsko-kognitivne terapije, certificirana mediatorka z izkušnjami na področju psihološkega suporta.

 

Studio 12:22

Peter Fettich: Rispect the boul!

Petek, 25. september ob 18.00 // Studio 12:22

“Fotografski projekt Petra Fetticha »Rispect the Boul« je nastajal med leti 2013 in 2018, ter se leta 2019 manifestiral v obliki avtorske fotoknjige z istoimenskim naslovom. Fettichove črno-bele analogne fotografije v ospredje postavljajo življenja in odnose posameznikov, ki se oblikujejo skozi gradnjo skupnih prostorov, primarno namenjenih skejtanju.  Projekt »Rispect the Boul« osvetljuje zmožnosti človeškega kolektivnega ustvarjanja, ki nam omogoča svobodo in delovanje v okviru lastnih in skupnih interesov. Neposredno iz tega izhaja motivacija za prikaz tovrstnih delovanj, ki nas napeljujejo k razmisleku, da je homogenost človeškega sodelovanja lahko učinkovitejša od izrazitega individualizma.” – Anja Seničar

Več na: http://gt22.si/peter-fettich-rispect-the-boul/

 

Ambasada Svetlane Makarovič

Znanstveno-improvizacijski dvojček z Rajkom Muršičem in Ryuzom Fukuharo

Sobota, 26. september ob 18. in 20. uri / knjižnica.GT22 + IntimniOder.GT22

18.00 / Je znanost rasistična? – Pogovor z dr. Rajkom Muršičem
»Znanost ni ne objektivno ne nedolžno iskanje “resnice”, o kateri ne smemo dvomiti. Prav nasprotno: znanost je lahko odkrito ali prikrito rasistična, tudi če rase kot biološkega dejstva sploh ni.«
Več na: http://www.aristej.si/slo/humanistika_in_druzboslovje/je-znanost-rasisticna.html

20.00 / Spontana gibno-zvočna improvizacija
Ryuzo Fukuhara (ples, zvok) + Rajko Muršič (električne kitare)
»Spoj strunskih improvizacij s sodobnim plesom in butoh plesom.«

 

Razstave

– V galeriji avlaGT22 je na ogled intervencija “Dorijan Šiško: Levels”.

– V hodnikuGT22 so v sodelovanju s Festivalom Hišo Strpnosti in Mini Teatrom Ljubljana predstavljeni plakati »Toleranca-Zdaj«.

– V Ulični galeriji Židovska – UG MB – bo od jutri naprej na ogled delo Nemca Markusa Röderja Nenaslovljena resničnost.

 

Poslušalnica GT22

MariborIsTheFuture:
https://soundcloud.com/maribor-is-the-future

Radio MARŠ:
http://radiomars.si/

Radio Maribor:
https://www.rtvslo.si/radiomaribor/

Radio Študent:
https://radiostudent.si/

 

Obiskovalke_ce prijazno prosimo, da upoštevajo priporočeno varnostno razdaljo, in dodajamo, da je uporaba mask v zaprtih prostorih GT22 obvezna. Hvala za razumevanje.

 

V centru mesta, na Glavnem trgu 22, se nahajajo prostori, v velikosti 1000 kvadratnih metrov, ki jih je družina Oset-Puppis v začetku leta 2013 mecensko ponudila v uporabo Ustanovi Fundaciji Sonda. Začela se je graditi umetniška skupnost in izobraževalni laboratorij, ki ga trenutno sestavljajo Društvo za razvoj filmske kulture, fotografska platforma MišnicaGT22, Kud Moment, Fotografski muzej Modrinjak, YoureupRadio, EX-garaža, Zavod Razvoj, Zavod Kultivacija, Woodster, Center grafičnih umetnosti, Ustanova Fundacija Sonda ter vedno novi kolektivi, ekipe, posameznice in posamezniki.

Delovni čas: eno uro pred dogodki in v času dogodkov.

 

PR:

GT22 · Glavni trg 22 · Maribor 2000 · Slovenia

 

 

22. 9. 2020

Avtor

Administrator