Kultura

BREDA ŠČEK – GLASBENA MIGRANTKA – javna predstavitev znanstvene monografije –

 

Ponedeljek, 5. oktobra 2020

Goriška knjižnica Franceta Bevka, Nova Gorica

 

 

Po lanskem mednarodnem simpoziju in večernem koncertu, ki smo ga bili izpeljali v poklon primorski glasbenici in učiteljici Bredi Šček, smo se v korona-času posvetili tudi izdaji mednarodne znanstvene monografije naslovljene ‘Breda Šček – glasbena migrantka’. Vabimo vas na javno predstavitev le-te, ki bo prihodnji ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 18. uri pri klavirju v Goriški knjižnici Franceta Bevka (Trg Edvarda Kardelja 4, 5000 Nova Gorica). Na predstavitvi bosta poleg gospe Pavle Jarc, direktorice Kulturnega doma Nova Gorica, ki je izdajo zbornika sploh omogočil, prisotni tudi gospa Irena Škvarč, direktorica Goriške knjižnice Franceta Bevka, ter avtorja prispevkov in urednika zbornika, ddr. Igor Grdina in dr. Franc Križnar. Predstavitev zbornika je nastala v sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka. Vstop prost, vabljeni!

 

V lanskem letu smo se v Kulturnem domu Nova Gorica z mednarodnim znanstvenim simpozijem in koncertom v sklopu cikla Glasba z vrtov sv. Frančiška poklonili primorski glasbenici in učiteljici Bredi Šček, ki je bila tesno povezana z našim goriškim prostorom.

 

Letošnjo jesen pa je luč sveta ugledala tudi mednarodna znanstvena monografija Breda Šček – glasbena migrantka pod katero sta kot urednika in avtorja prispevkov podpisana ddr. Igor Grdina in dr. Franc Križnar. Poleg njiju so prispevke za mednarodno monografijo prispevali tudi dr. Luigi Verdi, mag. Ivan Florjanc, Marko Tavčar, dr. Milena Mileva Blažić, ddr. Mira Delavec Touhami, dr. Tjaša Ribizel, dr. Tina Bohak Adam, dr. Nada Bezić in Verena Koršič Zorn.

 

Ob priložnosti izida znanstvene publikacije vas zato danes z velikim veseljem vabimo na javno predstavitev monografije, ki jo bomo v sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka izpeljali v njihovem predstavitvenem prostoru pri klavirju, v ponedeljek, 5. oktobra 2020, ob 18. uri. Dogodek bomo izvedli v skladu s priporočili NIJZ, zato je število razpoložljivih sedežev omejeno (50). Po predstavitvi bo monografijo mogoče tudi kupiti po ceni 10 €. Vabljeni!

 

PR:

Javni zavod Kulturni dom Nova Gorica

Bevkov trg 4, SI – 5000 Nova Gorica

28. 9. 2020

Avtor

Administrator