Tehnologija

Samsung prejel 48 nagrad na IDEA 2020 dogodku

Foto: Samsung

 

Samsung je prejel Best-in-Show nagrado in številne druge za inovativnost v interaktivnem, naprednem konceptualnem in trajnostnem oblikovanju

 

Seul, Koreja – 29. september 2020 – Samsung Electronics je na priznanem International Design Excellence Awards (IDEA) 2020 dogodku prejel 48 nagrad za oblikovalsko odličnost, vključno z zlato, štirimi srebrnimi in štirimi bronastimi nagradami ter Best-in-Show nagrado. Nagrade dodatno potrjujejo odličnost družbe Samsung pri razvoju inovativnih naprav z vrhunskimi funkcijami, ki spreminjajo naša vsakdanja življenja in odražajo družbene vrednote.

IDEA dogodek, ki je eden najpomembnejših dogodkov na področju inovacij v oblikovanju, že od leta 1980 prireja organizacija Industrial Designers Society of America (IDSA) z namenom spodbujanja inovacij, ki prinašajo dodano vrednost tako končnim uporabnikom kot tudi celotni družbi.

 

Zlato nagrado je prejel BESPOKE Family HUB uporabniški vmesnik za usmerjene uporabniške izkušnje in inovativnost. Uporabniški vmesnik je bil oblikovan na podlagi povratnih informacij s strani uporabnikov ter omogoča ustvarjanje in skupno rabo posnetkov ter receptov kar prek zaslona hladilnika. Poleg tega povezljivost z mobilnimi aplikacijami uporabnikom omogoča oddaljen dostop ne glede na njihovo lokacijo.

BESPOKE hladilnik je prejel srebrno nagrado za modularno zasnovo, ki uporabnikom omogoča, da izberejo barve, materiale in vrsto hladilnika, ki jim najbolj ustreza. BESPOKE hladilnik je že osvojil zlato nagrado na iF Design Award 2020 dogodku.

Dodatno, BESPOKE hladilnik je prejel posebno Best-in-Show nagrado za dosežke na področju odličnosti oblikovanja, usmerjenega k uporabniku.

Rešitev družbe Samsung za ponovno uporabo embalaže televizorjev je prejela srebrno nagrado. Embalaža Samsung The Frame, The Serif in The Sero televizorjev je zasnovana tako, da jo lahko uporabniki predelajo v inovativne kose majhnega pohištva, kot sta npr. hišica za hišne ljubljenčke ali stojalo za televizor. Rešitev je že prejela CES 2020 nagrado za inovativen koncept, prispevek k varovanju okolja in ozaveščanje o recikliranju ter upcikliranju.

Srebni nagradi sta prejela tudi Q950TS QLED 8K televizor za maksimiranje zaslona in vizualna identiteta The Serif televizorja.

Bronaste nagrade so prejeli: Galaxy Fold, prepogljivi telefon, ki nudi popolnoma nove izkušnje; Infinite Line™ pečica z elegantnim oblikovanjem; vizualna identiteta The Sero televizorja, ki je tako strateška kot tudi drzna za novo generacijo uporabnikov; Inclusive IoT, napredni koncept oblikovanja, ki s pomočjo umetne inteligence prepoznava zvok za pomoč ljudem z okvaro sluha.

“Oblikovanje je interakcija med izgledom naprave in uporabniškimi izkušnjami,” je povedal Dontae Lee, izvršni podpredsednik in vodja centra za korporativno oblikovanje pri Samsung Electronics. “Samsung bo še naprej zagotavljal izjemne uporabniške izkušnje z inovativnimi tehnologijami in različnimi oblikami naprav.”

Za več informacij obiščite www.samsung.com.

※    Nagrade

 Nagrade
Zlata (1)BESPOKE Family Hub uporabniški vmesnik
Srebrna (4)BESPOKE hladilnik

Rešitev za upcikliranje embalaže televizorjev

Q950TS QLED 8K televizor

The Serif vizualna identiteta

Bronasta (4)Galaxy Fold

Infinite Line™ pečica

The Sero vizualna identiteta

Inclusive IoT

###

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

 

PR:

Grayling

Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia

29. 9. 2020

Avtor

Administrator