Kultura

Sodelujte na AirBeletrininem natečaju za najboljšo kratko zgodbo

Drage bralke in dragi bralci,
uredništvo spletnega portala Airbeletrina tudi letos, že desetič po vrsti, razpisuje natečaj za najboljšo kratko zgodbo. Odziv na natečaj je ponavadi odličen in ne dvomimo, da bo tudi letos tako – lani so avtorji prijavili okoli 120 kratkih zgodb in podobno številko pričakujemo tudi letos.

Vedno se prijavi veliko mladih avtorjev, začetnikov, ki natečaj jemljejo kot priložnost, da opozorijo nase, pa tudi starejši, že uveljavljeni pisci so med njimi. Letos je žirija sestavljena iz treh uglednih literarnih kritikov in urednikov – Gabriele Babnik, Urbana Vovk in Veronike Šoster  in res se lahko veselimo njihovega izbora. Posebnost letošnjega natečaja je, da prvič v celoti poteka preko spleta.

Rok za oddajo prispevkov je 26. oktober 2020. Avtor ali avtorica sme sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo izvirna in še neobjavljena. Dodatna navodila si preberite na povezavi. Zmagovalca ali zmagovalko bomo razglasili 26. novembra 2020 na svečanem dogodku*. Glavna nagrada je 300 evrov (bruto bruto) in objava prispevka na portalu www.airbeletrina.si. Žirija se lahko odloči še kakšno zgodbo nagraditi z objavo.

 

Vse dobro,

vaša Beletrina

 

Beletrina, zavod za založniško dejavnost

Kersnikova 4

Ljubljana 1000

Slovenia
1. 10. 2020

Avtor

Administrator