Med Tednom dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na Televiziji Slovenija lahko posamezniki in podjetja že z SMS donacijo prispevate k zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka.
Med Tednom dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na Televiziji Slovenija lahko posamezniki in podjetja že z SMS donacijo prispevate k zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka.

Seneka, eden najpomembnejših predstavnikov t. i. pozne stoiške misli in bržkone najizvirnejši rimski filozof nasploh, ki je s svojimi deli vplival na etična razglabljanja razsvetljenskih in krščanskih mislecev, je zapisal: “Tisti, ki stori kaj dobrega, naj molči; tisti, ki mu je bilo dobro delo storjeno, naj pripoveduje.” Ampak revščina ljudem daje občutek, da se njihovih glasov ne sliši.

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenija je bilo v Sloveniji v letu 2019 tveganju socialne izključenosti izpostavljen vsak osmi prebivalec. Še posebno problematična je dolgotrajna revščina, saj si ljudje zaradi nje lahko ne morejo privoščiti nekaterih dobrin, storitev in dejavnosti, ki so običajne za družbo, v kateri živijo, in se zaradi tega oddaljijo od socialnega okolja ali se celo izolirajo od družbe.

Televiziji Slovenija smo hvaležni, ker nas razume, da se, tako kot vedno, ljudje tudi zdaj vsak dan zanašajo na nas. Da jim pomagamo preprečiti in lajšati njihovo trpljenje. Naša glavna skrb je počutje najbolj ranljivih med nami. To so otroci, starejši in mnogi, ki v nastali situaciji občutijo stisko v obliki strahu, nezaupanja, nestrpnosti, obupa, občutka nemoči, praznine ali osamljenosti. Pomagati jim je potrebno pri plačevanju položnic za elektriko, ogrevanje, vrtce … in jim ponuditi ne le hrano za osnovno preživetje, ampak kar najbolj raznovstna živila, otroško hrano, vitaminske napitke in podobno. Bolj kot kdajkoli se pričenjamo zavedati pomena dobro delujočega imunskega sistema, ki se krepi ob morju. Ne le poleti. Celo leto. Zato smo skupaj. Mi, TV Slovenija in vi. Skupaj lahko mnogim naredimo lepše dneve.

mag. Vesna Mikuž, predsednica RKS
Svoj prispevek lahko nakažete tudi na TRR:

TRR: SI56 0292 2001 9831 742
Prejemnik: Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
Koda namena: CHAR
Namen: Teden dobrodelnosti 2020
Referenca: SI 00 96874

Med Tednom dobrodelnosti Rdečega križa Slovenije na Televiziji Slovenija, ki bo potekal od 12. do 18. oktobra 2020, lahko posamezniki in podjetja že z SMS donacijo prispevate k zmanjševanju socialne izključenosti vsakega petega upokojenca in vsakega desetega mladoletnega otroka. Z darovanimi sredstvi jim boste omogočili, da ne bodo lačni in bodo lahko vsaj teden dni letovali ob morju.

Številke za darovanje bodo odprte cel teden, vse pa vabimo, da prispevate po svojih zmožnostih. Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo SKUPAJ in prispevali boste 1 evro, če pa želite darovati več, boste s poslanim SMS-om z besedo SKUPAJ5, prispevali 5 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena za dodatne prehranske pakete oz. reševanju drugih stisk družin ali posameznikov. Prispevate lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1,Telemacha in T2. Vsi navedeni mobilni operaterji se v celoti odpovedujejo prihodkom iz naslova dohodnih in odhodnih SMS sporočil.

K Tednu dobrodelnosti Rdečega križa Slovenija bodo pristopile tudi številne oddaje Televizije Slovenija – oddaje TednikDobro jutro, InfodromVikend paket in Dnevnik. Oddaje bodo ozaveščale o pomenu dobrodelnosti, predstavile stiske, s katerimi se v Sloveniji dnevno soočajo številne družine in posamezniki, med njimi tudi številni starostniki, videli boste, kako k dobrodelnosti pristopijo tudi otroci za otroke ipd.

Tudi letos bo kar nekaj podpornikov projekta Teden dobrodelnosti RKS, med drugim pisatelj Primož Suhodolčan, glasbena skupina Čuki in Hokejski klub Acroni Jesenice.

Teden dobrodelnosti poteka v času, ko obeležujemo tri svetovne dneve, in sicer 16. oktober, ko je Svetovni dan hrane (letošnja tema je trajnostna lokalna pridelava hrane in skrb za lokalne pridelovalce hrane) in Svetovni dan oživljanja (tudi letos s temo Vsak zemljan lahko reši življenje) ter 17. oktobra Mednarodni dan boja proti revščini.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije.
Svoj prispevek lahko nakažete tudi na TRR Rdečega križa Slovenije.