Družabno

Velenjska plaža že tretjič zapored najboljše naravno kopališče

Foto: Aleksander Kavčnik

 

Velenje, 8. oktober 2020 – Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje Peter Dermol je prevzel priznanje za 1. mesto v kategoriji naravnih kopališč, ki so ga Velenjski plaži podelili v okviru 30. izbora za najboljša slovenska kopališča. Sodelujoči v akciji so že tretjič zapored najbolje ocenili plažo ob Velenjskem jezeru.

Ob prevzemu priznanja za najboljše naravno kopališče je Peter Dermol, podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Mestne občine Velenje, povedal, da prejet naziv upravičuje investiranje v turizem in Velenjsko plažo. Je pa prejeto priznanje tudi spodbuda za nadaljnji razvoj turistične dejavnosti, ki je vezana na šaleška jezera. Brez uspešne sanacije nekoč zelo degradiranega okolja ta razvoj ne bi bil mogoč.

Mestna občina Velenje je leta 2013 pričela z obnovo čolnarne in urejanjem plaže ob Velenjskem jezeru, ki v času kopalne sezone privabi okrog 100 tisoč obiskovalcev. Največ obiskovalcev beležimo ob vikendih. Ob lepem vremenu jih je bilo tudi okrog 6 tisoč. V primerjavi z lansko sezono se je občutno povečalo število obiskovalcev med tednom.

Tako kot vsako leto smo tudi letos omogočali brezplačno kopanje, brezplačno parkiranje, brezplačno izposojo ležalnikov in senčnikov, dogodke, gostinsko ponudbo in druge aktivnosti. Redno izvajamo tudi monitoring jezerske vode, ki ustreza merilom za kopanje. V času kopalne sezone vsak dan zagotavljamo prisotnost reševalcev iz vode in reditelje, ki skrbijo za red in varnost na plaži ter parkirišču.

Ekipa radijske oddaje Naj kopališče v sodelovanju s spletnim portalom Dobro jutro, Slovenija je že 30. leto zapored preverjala, kako je poskrbljeno za dobro počutje in zabavo kopalcev. Osrednji nosilci projekta so radijski programi Radia Slovenija – Radio Si, Radio Maribor in Radio Koper. Oddaje pa je moč slišati tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah.

 

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

13. 10. 2020

Avtor

Administrator