Družabno

PREMIERA NOVE HBO EUROPE SERIJE „BEARTOWN“ (ang. BEARTOWN)

Foto: HBO

  1. OKTOBRA NA HBO GO in HBO 3

 

TEMELJI NA KNJIŽNI USPEŠNICI FREDRIKA BACKMANA

Nova HBO Europe serija iz Švedske, „Beartown“ (Beartown), bo premierno predvajana 18. oktobra ob 21.00h na HBO 3 kanalu, ta dan pa bosta na HBO GO na voljo prvi dve epizodi.

Serija temelji na knjižni uspešnici Fredrika Backmana, odvija pa se v mestecu Björnstad, ki počasi izgublja bitko z razraščajočim se drevjem okrog njega. Lokalni junak in nekdanji kohejski zvezdnik Peter se vrne v domači kraj, da bi sestavil mladinsko ekipo in poskrbel za prihodnost tega kraja. Na njegovih ramenih je upanje vseh in to je težko breme za fante iz Björnstada. Ko je njihov mladi športni zvezdnik obtožen grozljivega dejanja, po katerem bo mlado dekle za vselej zaznamovano, to pretrese vso skupnost in nihče ne ostane ravnodušen. Zgodba prikazuje upanje in ponos, ki združujeta ljudi v majhnem kraju, temačne skrivnosti, ki jih razdvajajo, pogum posameznika, ki se upa zoperstaviti lastnemu kolektivu in posledice tega, kako starši vzgajajo svoje otroke.

Glavne vloge v tej petdelni dramski seriji so odigrali Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Ingrid in Oliver Dufaker. Režiral jo je nagrajeni režiser Peter Grönlund, scenarij pa so spisali Anders Weidemann, Antonia Pyk in Linn Gottfridsson. Producenti so Bonnie Skoog Feeney in Mattias Arehn, izvršni producenti za HBO Europe pa so Hanne Palmquist, Steve Matthews in Antony Root. Znani švedski pisec Fredrik Backman (Mož z imenom Ove), ki je napisal roman na katerem serija temelji, je tudi med izvršnimi producenti.

PR: HBO

14. 10. 2020

Avtor

Administrator