Kultura

Slovenija v Frankfurtu letos premierno z virtualno stojnico

Foto: JAK

 

 

Ker je Frankfurtski knjižni sejem zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer odpovedal letošnjo fizično izvedbo sejma in se v celoti preselil na splet, smo na Javni agenciji za knjigoprilagodili tudi slovensko predstavitev: Slovenija bo prva država, ki bo na sejmu zastopana z virtualno stojnico (VR), ki bo delovala od 14. do 16. oktobra (sreda-petek)med 9.30 in 16.00., in jo lahko obiščetetukaj*.

Na virtualni stojnici bo mogoče obiskati razstavni prostor po vzoru fizične slovenske stojnice, ki jo je za JAK leta 2017 zasnovala arhitektka in pesnica Lucija Stupica. V razstavnem prostoru si bodo obiskovalci lahko ogledali najnovejšo knjižno produkcijo (100+ knjižnih naslovov z informacijami v angleškem jeziku), videa, ki sta nastala v produkciji JAK:Umetnost v času krize(2020) terPet slovenskih avtoric(2019), in pobrskali po katalogih slovenskih založb. Srečate nas lahko tudi v živo, saj bodo na stojnici ves čas prisotne informatorke in informatorji JAK ter Slovenske turistične organizacije. V virtualnih prostorih za sestanke bodo svoje poslovne partnerjesrečevale založbeMladinska knjiga, Cankarjeva založba, Založba Pivec, Sodobnost International, Goga, Miš in Založništvo tržaškega tiska, prostor pa bomo namenili tudi mrežiTraduki, ki podpira prevajanje med jeziki Jugovzhodne Evrope in nemščino,s katero se bomo prihodnje leto skupaj predstavili na Leipziškem knjižnem sejmu pod sloganom “Common Ground”.

Na stojnici bomo organizirali virtualne dogodke:

v sredo, 14. 10. ob 12.00 pripravljamootvoritev stojnicez nagovorom direktorice JAK, Renate Zamidav petek, 16. 10., bo v konferenčni sobi med 9.00 in 12.00 potekaladelavnica prodaje avtorskih pravic s Stephanie Barrouillet(S. B Rights Agency). Delavnica je namenjena založnikom, avtorjem ter agentom in je dostopna po predhodni prijavi naanja.kovac@jakrs.sido četrtka, 15. 10.

Za serijoMarket Insightssmo pripravili enourni video prispevek o slovenskem knjižnem trgu, ki je dostopen natej povezavi(video je v angleškem jeziku).

Za spletni festivalBookfest digitalsmo pripravili dva video prispevka, ki bosta na sporedu v soboto, 17. 10. ob 15:40 in 15:50 natej povezavi:

Art in Crisis / Umetnost v krizi(11 min): kratki film v produkciji JAK z Alenko Zupančič, Aljozom Ihanom, Mojco Kumerdej, Mojco Širok in Jasminom B. Frelihom (film je v slovenščini z angleškimi podnapisi)

Ana Roš: The Chef and the Cook(7 min): kratki video o chefinji Ani Roš ob izidu njene prve monografijeSun and Rainpri založbi Phaidon (v sodelovanju z Adventure Slovenia in Matador Originals, video je v angleškem jeziku)

Vsemu navkljub pa nas čaka tudi endogodek v živo, ki ga pripravljamo v sodelovanju z založbo AvivA ob izidu tretje knjigeAlme M. Karlinpri tej založbi,Urok južnega morja(Im Banne der Südsee). Pogovor med založnico Britto Jürgs in biografinjo Alme M. Karlin, Amalijo Maček, bo potekal hibridno (Amalija Maček bo sodelovala virtualno), v petek, 16. 10. od 19.30 dalje v hotelu in kongresnem centru Roomers v Frankfurtu.

Vabljeni, da izkoristite priložnost in nas obiščete na slovenski stojnici, tudi če običajno na Frankfurtski knjižni sejem ne potujete!

 

PR:

Javna agencija za knjigo RSMetelkova ulica 2b1000 Ljubljana

14. 10. 2020

Avtor

Administrator