Splošno

DKV-jeva mreža za oskrbo z utekočinjenim zemeljskim plinom (LNG) vključuje že 100 bencinskih servisov

DKV-jeva mreža za oskrbo z utekočinjenim zemeljskim plinom (LNG) vključuje že 100 bencinskih servisov

 

Ratingen, 14. 10. 2020 – Ponudnik storitev za mobilnost DKV je pred kratkim razširil svojo mrežo za oskrbo z LNG na sto servisov in s tem dosegel pomemben mejnik. Mreža zdaj vključuje šest evropskih držav, s tem pa je DKV dobavitelj za največje mreže za oskrbo z LNG v Evropi.

Utekočinjeni zemeljski plin v primerjavi s konvencionalnimi gorivi proizvaja 28 odstotkov manj izpustov CO2. Številne države prevoznim podjetjem, ki uporabljajo LNG, omogočajo davčne ugodnosti. Posledica tega je, da postaja to alternativno gorivo za evropske prevoznike vse bolj zanimivo. “S širjenjem mreže za oskrbo z LNG na sto postaj lahko uporabnikom ponujamo trajnostno alternativo konvencionalnim pogonskim gorivom, kar še posebej velja za segment težkih tovornih vozil in prevozov na velike razdalje. Z neprestanim širjenjem mreže za oskrbo z močnim poudarkom na polnilnih postajah z več pogonskimi gorivi želimo postati vodilni ponudnik rešitev za trajnostno mobilnost,” je izjavil Sven Mehringer, generalni direktor za področje energetike in storitev za vozila pri DKV Mobility.

Za oskrbo z LNG morajo vozniki, odvisno od nacionalnih predpisov, morda opraviti postopek registracije in certifikacije. Pri številnih partnerjih za oskrbo z utekočinjenim zemeljskim plinom je voznikom na voljo tudi e-znanje za spoznavanje z varnim postopkom oskrbe z gorivom. DKV Mobility vsako leto dodatno povezuje več kot 5000 bencinskih servisov po vsej Evropi, njegova mreža pa zdaj šteje že več kot 60.000 postaj.

Za več informacij obiščite www.dkv-euroservice.com

Kontakt za medije:

DKV Euro Service, storitve, d.o.o.
CKZ 135 c
8270 Krško

DKV Euro Service

DKV EURO SERVICE je že več 85 let eden izmed vodilnih ponudnikov mobilnih storitev za logistični in transportni sektor. DKV ponuja široko paleto storitev za optimizacijo in upravljanje komercialnega voznega parka po vsej Evropi, brezgotovinsko oskrbo na poti na več kot 120.000 mestih različnih blagovnih znamk, kjer sprejemajo kartico, do obračuna cestnine in vračila davka na dodano vrednost. Podjetje DKV je del skupine DKV MOBILITY SERVICES, ki zaposluje več kot 1200 oseb. Skupina je v letu 2019 ustvarila 9,9 milijarde evrov prometa in poslovala v 45 državah. Trenutno več kot 230.000 pogodbenih strank uporablja več kot 4,2 milijona kartic DKV CARD in naprav v vozilih. Leta 2020 je bila kartica DKV CARD že 16. leto zapored nagrajena kot najboljša blagovna znamka v kategoriji kartic za gorivo in servisnih kartic.

22. 10. 2020

Avtor

Administrator