Finance

Mastercard in PayPal predstavila storitev takojšnjega prenosa sredstev na devetih evropskih trgih

Z uporabo Mastercard Send™ lahko uporabniki storitve PayPal na več evropskih trgih svoja sredstva nakažejo na kartice Mastercard v realnem času.1

27. oktober 2020 – Po uspešni uvedbi v ZDA in Singapurju, sta podjetji Mastercard in PayPal svojo storitev takojšnjega prenosa sredstev prenesla tudi na več evropskih trgov in sicer Bolgarijo, Bosno, Italijo, Nemčijo, Romunijo, Srbijo, Slovenijo, Španijo in Veliko Britanijo. Na trgih, kjer je tak način prenosa sredstev v realnem času že mogoč, je storitev že dosegla izjemno popularnost med strankami podjetja PayPal.

Takojšnji prenos sredstev uporablja storitev Mastercard Send™ in uporabnikom PayPal omogoča, da sredstva iz svojega PayPal računa prenesejo na svojo kartico Mastercard v realnem času*. Omogočanje nakazil na plačilno kartico, kot je npr. debetna kartica, je lahko bolj priročno za stranke, ki pogosto lažje dostopajo do podatkov o svoji kartici kot do podrobnosti o svojem bančnem računu.2 To obenem predstavlja priložnost za izdajatelje Mastercard, ki lahko zagotovijo večjo vključenost potrošnikov in njihovo dodatno potrošnjo.

Mastercard Send je del aplikacijskega sloja v večtirni ponudbi podjetja Mastercard in posameznikom ter organizacijam omogoča vplačila in izplačila na izbrani način in ob najbolj ustreznem času, tako med bančnimi računi ali, kot omogoča ta funkcionalnost PayPal, med različnimi tiri kartic.

Ta nova storitev za prenos sredstev v realnem času obenem ponuja koristno alternativo poslovnim uporabnikom PayPal, saj hitrost prenosa in hitrejši dostop do dohodkov izboljšata likvidnost in denarni tok.

David Dechamps, višji podpredsednik podjetja Mastercard za področji digitalnih plačil in raziskav v Evropi, je dejal: »Ta nadgradnja našega dolgoletnega partnerstva s PayPal predstavlja dodaten korak k zagotavljanju še večje izbire za naše stranke. Veseli smo, da lahko uporabimo naše skupno znanje in izkušnje na področju plačilnih inovacij, z namenom, da olajšamo življenje našim evropskim strankam, ki lahko sedaj izberejo način prenosa sredstev brez kompromisov glede hitrosti, udobja in varnosti.«

Mastercard Send™ igra ključno vlogo pri diverzifikaciji plačilnih tokov Mastercard in izboljšanju izkušenj s plačili za stranke.

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, je globalno tehnološko podjetje v plačilni industriji. Naše poslanstvo je povezati in napajati vključujočo, digitalno ekonomijo, ki koristi vsem in povsod, tako, da naredi transakcije varne, preproste, pametne in dostopne. Z uporabo varnih podatkov in omrežij, partnerstev in strasti, naše inovacije in rešitve pomagajo posameznikom, finančnim institucijam, vladam ter podjetjem, da uresničijo svoj največji potencial. Naš količnik spodobnosti ali DQ poganja našo kulturo in vse, kar počnemo znotraj in zunaj našega podjetja. S povezavami v več kot 210 državah in območjih gradimo trajnostni svet, ki odpira neprecenljive možnosti za vse.

Sledite nam na računu na Twitterju @MastercardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction Blog in se naročite na najnovejše novice na Engagement Bureau.

Spremljajte tudi Mastercard Slovenia Facebook in Instagram stran.

1 Dejanski čas potreben za izvedbo odobrenih transakcij je odvisen od prejemne finančne inštitucije.

 

PR:

Mastercard

28. 10. 2020

Avtor

Administrator