Splošno

Zadnji letošnji izid poštnih znamk

MARIBOR, 13. november 2020 – Danes  je Pošta Slovenije izdala zadnji letošnji sklop poštnih znamk in filatelističnih izdelkov.

S serijo rednih znamk Presejalni programi za zgodnje odkrivanje raka  bo Pošta Slovenije pomagala seznanjati javnost o pomenu preventivnih programov. Na treh znamkah so predstavljeni trije presejalni programi: SVIT (rak debelega črevesa in danke), ZORA (rak materničnega vratu) in DORA (rak dojke). Vsaka znamka je izšla v poli s po 50 znamkami na samolepilnem papirju, njihove nominale pa so 0,15 EUR, 0,35 EUR in 0,40 EUR.

Izšle so tudi štiri redne, praznične znamke, dve z božičnima in dve z novoletnima motivoma. Kot je že stalnica, so praznične znamke tudi tokrat izdane v polah s po 50 znamkami ter v štirih priročnih zvežčkih s po 12 znamkami. Nominali novoletnih znamk sta A in C, nominali božičnih znamk pa B in C.

Novembra Pošta Slovenije nadaljuje tudi z izidom serije znamk Slovenske znanstvenice. Na drugi znamki te serije je predstavljena bakterio-epidemiologinjo dr. Amalijo Šimec. Znamka je izšla v mali poli z 10 znamkami in nominalo 0,55 EUR.

V seriji Kmečke hiše na Slovenskem je v bloku izšla znamka z motivom hiše v Muzeju na prostem Pleterje. Nominala te znamke je 2,64 EUR.

Serijo Slovenci po svetu je tokrat dopolnila znamka, posvečena Slovencem v Nemčiji. Znamka z nominalo 0,69 EUR je izšla v poli s 25 znamkami.

Tudi letošnji zadnji izid znamk  Pošta Slovenije zaključuje z dvema znamkama serije Z žlico po Sloveniji. Znamki vabita v kulinarično slovensko Istro z značilno ribo v šavorju ter istrskimi štruklji. Nominala vsake znamke je 1,22 EUR, znamki pa sta izšli v poli s 16 znamkami v sotisku (8 x 2).

Vse znamke spremljajo tudi ovitki in žigi prvega dne, več informacij pa je na voljo na spletni strani www.posta.si, na zavihku https://www.posta.si/zasebno/znamke-in-filatelija/galerija/postna-znamka#k=StampYear:2020.

Ostanite zdravi!

 

PR:

Pošta Slovenije

Odnosi z javnostmi

13. 11. 2020

Avtor

Administrator