Kozmetika

AMWAY: DIREKTNA PRODAJA ZA NOVO OBDOBJE

460 izdelkov, 7.000 distributerjev in več kot 3,5 milijone EUR prihodkov v letu 2019 

Ljubljana, 17.11.2020 – V zadnjih letih je direktna prodaja postala gonilna sila ne le po vsem svetu, ampak tudi pri nas: več kot 30.000 ljudi v Sloveniji je s tem sektorjem povezanih kot kupci ali distributerji, ki so leta 2019 dosegli več kot 35 milijonov EUR prometa. Eden najuspešnejših igralcev na trgu je Amway Slovenija, ki je v Sloveniji prisoten že 25 let in je pionir direktne prodaje. Prihodki od prodaje so se leta 2019 približali 4 milijonom EUR. Amway ima v Sloveniji več kot 7.000 distributerjev in ponuja skoraj 460 izdelkov. Najbolj priljubljena so prehranska dopolnila  Nutrilite ter ikonični izdelki za nego doma Amway Home.

Že leta 1959 je Amway na trgu predstavil prvi izdelek Liquid Organic Cleaner (tekoče organsko čistilo), eno prvih biorazgradljivih, koncentriranih večnamenskih čistil na svetu. Liquid Organic Cleaner (tekoče organsko čistilo) postane prodajna uspešnica in spodbudi resno razmišljanje o varovanju našega planeta.

Amway, ki deluje od leta 1959, je trenutno največje svetovno in eno najbolj znanih podjetij za direktno prodajo. Podjetje je z 3 milijona distributerjev po vsem svetu prisotno v več kot 180 državah sveta, svetovna prodaja pa je leta 2019 znašala 8,4 milijarde USD. 

Amway je hitro postal glavni igralec na domačem trgu in je ostal do danes. Prihodki od prodaje podružnice Amway Slovenija v letu 2019 so se približali 4 milijonom EUR. Uspeh v zadnjih 25 letih potrjuje, da direktna prodaja in Amway predstavljata dolgoročno in stabilno vrednost za potrošnike v nenehno spreminjajočem se potrošniškem okolju.

Leta 1995 je Amway Slovenija na domači trg vstopil s 15 izdelki. Podjetje zdaj prodaja skoraj 460 izdelkov, njegov portfelj pa je izredno širok: pokriva področja nege na domu (AMWAY Home), nege kože 12% in dekorativne kozmetike 19% (ARTISTRY, SATINIQUE), trajnih izdelkov za široko potrošnjo 7% (eSpring, iCook) in dodatki k prehrani (NUTRILITE). V Sloveniji so najbolj prodajana prehranska dopolnila NUTRILITE (50%), pa tudi izdelki za nego doma, ki so zelo priljubljeni že od ustanovitve podjetja v Sloveniji (13%).

Amwayeva blagovna znamka NUTRILITE™ je najbolje prodajana blagovna znamka vitaminov in prehranskih dopolnil na svetu.” (Vir: Euromonitor International Limited. Vitamini in prehranska dopolnila, Globalni tržni deleži in maloprodajne cene v odstotkih, 2017)

Blagovna znamka vitaminov in mineralov Nutrilite upravlja 2.400 hektarjev obdelovalne zemlje v ZDA, Mehiki in Braziliji. Rastline gojijo in pobirajo v skladu z naravo, pri tem pa uporabljajo trajnostne metode kmetovanja brez kemikalij.

Že od prvega izdelka na tržišču pred več kot pol stoletja je Amway ostal v vrhu znanstvenih raziskav. Z več kot 900 znanstveniki, inženirji, tehnologi in 100 raziskovalnimi laboratoriji po vsem svetu Amway stalno razvija nove izdelke in posodablja svoje klasične izdelke, da lahko potrošnikom zagotavlja samo najboljše.

Vsak nov izdelek mora prestati stroga testiranja, da zagotovijo visoke standarde kakovosti. Številni certifikati neodvisnih zunanjih ustanov kažejo, da Amwayu uspeva v svojih prizadevanjih – proizvajati izdelke, ki jim ljudje lahko zaupajo.

Direktna prodaja stranki ponuja možnost, da si ogleda, preizkusi in oceni izdelek v svojem prostem času v udobju svojega doma ali med prijatelji ter znanci. Vsi izdelki so dostavljeni stranki na dom, kar je zaradi hitrega tempa življenja in prihranka časa še posebej dobrodošlo. Po zbranih podatkih je 93% vseh nakupov pri podjetjih direktne prodaje, narejenih preko spleta.

Podjetje nudi poslovno priložnost s prodajo vrhunskih izdelkov, vendar z zelo nizkimi vstopnimi stroški ter 100 % garancijo na zadovoljstvo. Distributerje podpirajo preko izobraževanj o izdelkih, komunikaciji, prodaji, vodenju in samomotivaciji. Podjetja vlagajo v raziskave in razvoj ter imajo zavidljivo tradicijo poslovanja tako v višini prodaje kot tudi v asortimanu izdelkov.

Obiščite www.amway.si, kjer lahko najdete več informacij o izdelkih.

 

PR:

Solara marketing

17. 11. 2020

Avtor

Administrator