Turizem

1. spletni seminar Management akademije: Krepitev managementa v turizmu

Ljubljana, 17. novembra 2020 – Danes je potekal prvi od šestih spletnih interaktivnih seminarjev drugega izobraževalnega modula Akademije za trženje v turizmu – Management akademije. Današnji seminar, ki je v skladu s situacijo potekal virtualno, je izpostavil pomen krepitve managementa v turizmu za uravnotežen trajnostni razvoj ter potrebo po krepitvi upravljanja destinacij, tokov in kakovostnih izkušenj njenih obiskovalcev ter življenja prebivalcev.

V svetu, Evropi in Sloveniji se turistične destinacije in ponudniki na poti okrevanja turizma soočajo z velikimi izzivi: kako ublažiti posledice epidemije, prilagoditi poslovanje in okrepiti upravljanje s potrebo po premišljenem in uravnoteženem trajnostnem razvoju ter zagotavljanju varnih in hkrati avtentičnih doživetij ter tako uspešno nagovarjati potrošnika v novi realnosti. Ti novi izzivi od turističnega sektorja zahtevajo nova znanja in kompetence s področja managementa v turizmu. Za učinkovitejšo oživitev in nov zagon turizma Slovenska turistična organizacija za predstavnike slovenskih vodilnih turističnih destinacij in turističnih podjetij v letošnjem letu prvič izvaja Management akademijo.

Management akademija predstavlja drugi temeljni vsebinski modul Akademije za trženje v turizmu. Prvi modul Akademije za trženje v turizmu, t.j. Digitalna akademija, je letos potekal od septembra do novembra.

Management akademija, ki je zasnovana interaktivno, bo gostila več kot 30 domačih in tujih predavateljev s področja upravljanja destinacij, tokov in doživetij v turizmu, ki bodo predstavili najnovejše trende in z udeleženci delili nova znanja, izkušnje in dobre prakse. V 6ih seminarskih dneh bo predstavila tudi 13 dobrih praks. Udeležuje se je več kot 80 predstavnikov destinacij in turističnih ponudnikov, kar dokazuje, da se v slovenskem turizmu zavedamo ključnega pomena znanj in kompetenc pri novem zagonu panoge.

Prvi med šestimi spletnimi seminarji je potekal danes pod naslovom »Krepitev managmenta v turizmu«. 

Več o današnjem dogodku je na voljo medijskem središču 

PR:

STO

Dimičeva ulica 13
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

18. 11. 2020

Avtor

Administrator