Splošno

FRANKFURT – mednarodna investitorska konferenca Nemškega združenja delničarjev in Evropske federacije investitorjev že osmič tudi ob aktivni udeležbi VZMD in njegovih poslovno-investitorskih programov – VABILO PARTNERJEM k oddaji informativno-promocijskih gradiv

V začetku decembra bo v Frankfurtu potekala tradicionalna investitorska konferenca, letos z naslovom »European Capital Markets’ Union & the new Green Deal«. Dan pred samo konferenco pa bo potekala tudi letna skupščina in seje delovnih teles Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance). Enega osrednjih investitorskih srečanj v EU, ki se ga običajno udeleži več sto uglednih gostov s vsega sveta, vsako drugo leto pripravljata Nemško združenje delničarjev (DSW) in Better Finance. Zaradi lažje izvedbe bo tokrat konferenca potekala v Frankfurtu in ne Wiesbadnu, udeležencem pa je – poleg možnosti omejene neposredne udeležbe za vabljene goste – dana tudi možnost virtualnega spremljanja dogajanja.

Iz perspektive nemškega predsedovanja EU, bo o bančni uniji in uniji kapitalskih trgov uvodoma zbrane nagovoril državni sekretar na Nemškem zveznem ministrstvu za finance, dr. Jörg Kukies, sledilo pa bo več panelov in predavanj o transformaciji podjetij, vzdržnemu in aktivnemu investiranju, izzivih unije kapitalskih trgov, virtualnih skupščinah delničarjev, itd. Med vidnejšimi govorci tokratne konference bosta tudi Evropska komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov, Mairead McGuinness, in Evropski komisar za pravosodje, Didier Reynders. Sicer so poleg najvišjih predstavnikov evropskih in nacionalnih institucij v preteklosti svoje poglede na omenjeni konferenci delili tudi številni vplivni odločevalci in predstavniki vodstev globalnih korporacij kot so Allianz, Blackrock, Deutsche Börse, Deutsche Post, HenkelNASDAQ, SAP, UniCredit Bank AG, itd. Številni izmed njih se bodo dogajanja udeležili tudi letos.

Dogajanja se bo, kot vabljeni gost, neposredno udeležil tudi Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, sicer član Izvršnega odbora Better Finance. VZMD se s svojima mednarodnima poslovno-investitorskima programoma Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international) odmevne bienalne konference aktivno udeležuje že 15 let. Tudi ob tokratnih priložnostih bo poskrbljeno za predstavitev dejavnosti in možnosti v okviru programov investo.si in investo.international. Zainteresirani gospodarski subjekti, institucije in investicijski projekti lahko svoja informativno-promocijska gradiva posredujejo do petka, 27. 12. 2020, do 14. ure, na sedež VZMD, Hrenova 13, 1000 Ljubljana.

Tudi sicer VZMD, kljub zaostrenim epidemiološkim razmeram, skrbi za močno in aktivno prisotnost svojih poslovno-investitorskih programov na mednarodnih dogodkih. Tako je bilo tudi v teh časih izvedenih več predstavitev, predvsem na virtualnih konferencah, pa tudi nekaterih dogodkih z neposredno udeležbo. Vabljeni, da cenjeni interes za sodelovanje pri dogodkih in aktivnostih sporočite koordinatorju programa investo.si pri VZMD, na telefonsko številko 031 770 771 ali e-naslov info@investo.si.

 

PR:

VZMD

23. 11. 2020

Avtor

Administrator