Družabno

Tradicionalni slovenski zajtrk z vtisi iz preteklih let.

Čebelarska zveza Slovenije je v petek 20. novembra  obeležila že 14. izvedbo vseslovenskega medenega zajtrka in 10. obletnico Tradicionalnega slovenskega zajtrka 

Naše sodelovanje z vrtci in šolami je obrodilo sadove in marsikje je zajtrk prerasel v mnogo več! Nastali so številni projekti in zgodbe na temo čebelarstva in ohranjanja narave. Težko bi našli  še katero šolo ali vrtec, ki v svoje vrste še ni povabila čebelarja, da jim predstavi čebelarstvo in pomen čebel, kot tudi pomen ohranjanja čistega okolja. 

Kako močno je zavedanje o pomenu čebel in da je Slovenija resnično narod čebelarjev pa se je izkazalo tudi z odzivom šol in vrtcev na našo pobudo ob 10.obletnici medenega zajtrka 2016, da ta dan vsak na svoji lokaciji, a ob istem času zapojejo vsem dobro poznano pesem Ansambla Lojzeta Slaka – Čebelar. Na našo pobudo se je odzvalo 432 šol in vrtcev s skupno več kot 42.690 sodelujočimi pevci. Preko 260 šol je svoje posnetke objavilo na posebnem you tube kanalu (https://www.youtube.com/channel/UCnKLDuOFXYZE2NBKum43ffg?spfreload=5 ), na katerem si jih lahko pogledate tudi vi. Petje zborčkov se je ohranilo vse do danes, le da so v tem letu petje izvedle le nekatere šole in to kar preko spleta.

Leta 2015 pa  je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije  Pošta Slovenije v podporo Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku  izdala posebno poštno znamko z vonjem po medu

Slovenski čebelarji smo ponosni na vse, ki nas vsa ta leta podpirate in nam pomagate po svojih najboljših močeh! Na ta način skupaj skrbimo za lepši svet, svet brez lakote!

 

PR in FOTO:

Čebelarska zveza Slovenije

23. 11. 2020

Avtor

Administrator