Splošno

DOM-TITAN – VZMD s francoskim večinskim lastnikom DOM SECURITY uspešno sklenil zahtevna pogajanja ter dosegel poravnavo in skupno prodajo malih delničarjev pod zavidljivimi pogoji – 88 malim delničarjem le še do 4. 12. 2020 na razpolago kar 104.328,00 € kupnine

V mesecu novembru je VZMD – s podpisom pogodbe z večinskim delničarjem družbe DOM-TITAN, d.d., francosko družbo DOM SECURITY (98,72 % vseh delnic), sklenil zahtevna, več kot 3-letna intenzivna prizadevanja za skupno prodajo delnic manjšinskih delničarjev pod primernimi oz. čim boljšimi pogoji. Tako so v Združenju za vseh preostalih 88 malih delničarjev družbe zagotovili možnost prejema kupnine na podlagi izpogajane Poravnave in posebnih prodajnih pogojev – 10,50 € za delnico. Pri takšni ceni so mali delničarji skupno upravičeni do kar 104.328,00 € kupnine – za le 1,28 % delež – ker bi za celotno družbo pomenilo 8.169.609,00 .

Doslej se je prizadevanjem VZMD pridružila dobra četrtina vseh malih delničarjev družbe, zato iz VZMD še zadnjič VABIJO tudi vse preostale, naj še pravočasno izkoristijo to priložnost in – NAJKASNEJE do petka, 4. 12. 2020 – pristopijo k »Delniški OPORI« oz. Delničarskemu sporazumu v okviru VZMD ter opravijo prenos njihovih delnic na odvetniški fiduciarni račun in si zagotovijo prodajo delnic po trdo izpogajanih pogojih. V VZMD izpostavljajo, da omenjena možnost prodaje najverjetneje predstavlja še zadnjo možnost, da delničarji za svoje delnice prejmejo ustrezen donos oz. neprimerno več, kot so lahko prejeli kadarkoli doslej.

Delnice družbe DOM-TITAN namreč ne kotirajo na organiziranem trgu vrednostnih papirjev, zato jih je bilo doslej pod primernimi pogoji praktično nemogoče prodati. Družba ne izplačuje nikakršnega dobička, skupščin pa se poleg večinskega delničarja udeležujejo le predstavniki VZMD, ki so v preteklosti prejeli pojasnila, da dividende vsaj še nekaj časa zagotovo ne bodo izplačane. Zaradi navedenega so v VZMD že leta 2018 vložili zahtevo za izstop iz družbe oz. odprodajo delnic, na kar se je večinski delničar sprva odzval s ponudbo za odkup v višini 7,00 € za posamezno delnico. Ker so strokovni sodelavci VZMD ocenili, da je primerna cena za delnico precej višja, so dodatno sprožili še sodni postopek za določitev poštene denarne odpravnine, ki je zdaj zaključen, spričo poravnave in izpogajane prodajne pogodbe.

Za možnost dodatnega pristopa k skupni prodaji malih delničarjev se lahko zainteresirani obrnejo na sodelavce VZMD – vsak delavnik med 10:00 in 16:00, na telefonskih številkah 01 25 11 420 ali 031 770 771 in e-naslovu delnice@vzmd.si., vendar NAJKASNEJE do petka, 4. 12. 2020.

 

PR:

VZMD

25. 11. 2020

Avtor

Administrator