Gospodarstvo

Mednarodna investitorska konferenca

Mednarodna investitorska konferenca Nemškega združenja delničarjev in Evropske federacije investitorjev je bila konec preteklega tedna iz Frankfurta prestavljena v izključno spletni format – VABILO K SPREMLJANJU PRENOSA

 

 

V sredo bo potekala tradicionalna investitorska konferenca Nemškega združenja delničarjev (DSW) in Evropske federacije investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance), letos z naslovom »European Capital Markets’ Union & the new Green Deal«. Konferenca, ki bi sicer morala potekati v Frankfurtu oz. Wiesbadnu, je bila – zaradi zaostrenih epidemioloških razmer, po odločitvi nemške zvezne države Hessen, konec preteklega tedna – s strani DSW in Better Finance v celoti prestavljena v spletni format.

Ob tem je spletno registracijo opravilo že preko 250 udeležencev, pri čemer jih 80 % prihaja iz kar 25 različnih držav. Neposredni prenos dogajanja s konference bo dostopen na povezavi:https://broadcast-server.de/dsw-konferenz/. Konferenca se prične 2. 12., ob 9:00 uri. Vabljeni k spremljanju prenosa v živo. Odmevna bienalna konferenca, ki se je VZMD s svojima mednarodnima poslovno-investitorskima programoma Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (investo.international) aktivno udeležuje že 15 let, bo letos potekala v znamenju več panelov in predavanj o transformaciji podjetij, vzdržnemu in aktivnemu investiranju, izzivih unije kapitalskih trgov, virtualnih skupščinah delničarjev, itd.

Med vidnejšimi govorci tokratne konference bodo tudi Evropska komisarka za finančne storitve, finančno stabilnost in unijo kapitalskih trgov, Mairead McGuinness,  Evropski komisar za pravosodje, Didier Reynders in Izvršna direktorica Evropskega organa za vrednostne papirje in trge (ESMA), Verena Ross. Iz perspektive nemškega predsedovanja EU, pa bo o bančni uniji in uniji kapitalskih trgov uvodoma zbrane nagovoril tudi državni sekretar na Nemškem zveznem ministrstvu za finance, dr. Jörg Kukies. Zaradi navedenih okoliščin pa je odpovedana sicer načrtovana pot Predsednika VZMD, mag. Kristjana Verbiča, člana Izvršnega odbora Better Finance. Tako konference, kot tudi predhodnih zasedanj Skupščine in Izvršnega odbora Better Finance, se bo mag. Verbič udeležil preko spleta, pri čemer bo v najboljši možni meri poskrbljeno tudi za predstavitev dejavnosti in možnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD.

 

PR:

VZMD

30. 11. 2020

Avtor

Administrator