Splošno

ELLE STYLE AWARDS 2020

Foto: Adria Media

Letos, ko revija Elle v Sloveniji praznuje 15. rojstni dan in ko nas spremljajo razmere, ki jih doslej nismo bili vajeni, se je ekipa Elle odločila, da se ne bo odrekla dolgi tradiciji in praznovanju ter bo nagrade Elle Style Awards situaciji navkljub vseeno podelila. Tokrat že sedmič zapored.

 

Sinoči je prvič v zgodovini podelitev nagrad Elle Style Awards potekala digitalno

K ogledu pred svojimi ekrani so bili vabljeni prav vsi, ki so si že od nekdaj želeli biti del tega spektakla, in tisti, ki jih modni svet navdihuje. Zabava po prireditvi se je tokrat preselila v udobje domačega kavča, kramljanje z znanimi imeni, ki prihajajo iz slovenskega modnega sveta, pa je tokrat nadomestila virtualna komunikacija. Vse to pod geslom #15letnavdiha.

 

Kdo so nagrajenci Elle Style Awards 2020?

Nagrade za najboljše kreativne dosežke in stil na slovenskem modnem področju je revija Elle letos podelila v osmih kategorijah.

Nagrada leta za posebne dosežke je šla v roke združenju Mask_Sign. Zaradi posebnih razmer današnjega časa je nujno nagraditi tiste, ki so med pandemijo še posebej izstopali. Pod okriljem neprofitne dobrodelne organizacije Mask_Sign je nastalo lepo število zaščitnih mask, ki so jih zašile modne oblikovalke, kostumografke, stilistke in šivilje ter podarile najbolj ranljivim družbenim skupinam. Gre za projekt, ki je trajnosten in celosten ter obenem čudovita zgodba o vzajemni pomoči, sočutju in solidarnosti.

 

KATEGORIJA MODNI OBLIKOVALEC
Nominiranci v kategoriji: Julija Kaja Hrovat, Benedetti Life, Draž

 

Matea Benedetti je mednarodno prepoznavna ustvarjalka; sprva se je v tujini uveljavila predvsem na področju kostumografije, nato pa je preboj doživela tudi kot modna oblikovalka, katere znamka Benedetti Life je danes znana in priznana kot trajnostna, živalim prijazna in luksuzna.

 

KATEGORIJA MLADI TALENT
Nominiranci v kategoriji: Cilka Sadar, Anja Medle, Jan Brovč

Mlada modna oblikovalka Anja Medle je pozornost širše javnosti vzbudila z opazno kolekcijo, predstavljeno na lanskem ljubljanskem tednu mode, ter prejela nagrado WOW za najboljšo kolekcijo. Anja v svojih kolekcijah prepleta natančno strogost s harmonično igrivostjo in nežnostjo.


KATEGORIJA ELLE ŽENSKA
Nominiranci v kategoriji: Ajda Smrekar, Ana Roš, Nuša Gnezda

Ana Roš, šefinja kuhinje v kobaridski Hiši Franko, ki jo vodita skupaj s partnerjem Valterjem Kramarjem, je samoukinja, ki je slovensko kulinariko že pred leti povzdignila na višjo raven. S svojim neverjetnim talentom za kombiniranje okusov, tekstur, barv, oblik in tehnik je pritegnila pozornost množice ter postala ena od najvidnejših kuharskih mojstric tako v slovenskem kot tudi svetovnem merilu.


KATEGORIJA ELLE MOŠKI
Nominiranci v kategoriji: Aljoša Bagola, Anej Sosic, Igor Višnjar

Dr. Igor Višnjar je znan in priznan lepotni kirurg ter solastnik zasebne estetske klinike MedvedVišnjar v Ljubljani. Kirurgiji in svojemu delu je predan z vsem srcem, kar njegove stranke občutijo kot strokovnost na najvišji ravni, podprto z največjo človeško toplino.


KATEGORIJA ZA ELLE MEDIJSKA OSEBNOST
Nominiranci v kategoriji: Boštjan Gorenc – Pižama, Lara Komar, Mojca Mavec

Mojco Mavec, ki na televiziji dela že od začetka devetdesetih let, vsi poznamo po nadvse prijetnem in ljubkem glasu, pristni ženstveni prezenci in močni karizmi. Opredeljuje jo strast do televizijskega novinarstva, potovanj in kulinarike, njeno gonilo pa so avtentične zgodbe ljudi.

 

KATERGORIJA ELLE TRAJNOSTNI PRISTOP
Nominiranci v kategoriji: Swimsor, Mayarula, Nika Veger

Swimsor je prva popolnoma etična, trajnostna in brezčasna blagovna znamka kopalk pri nas, ki jo je iz ljubezni do okolja in želje po družbenih spremembah ustvarila mlada modna oblikovalka Barbara Sorčič. Kopalke so ročno narejene iz recikliranih materialov, s čimer pomembno prispevajo k varovanju okolja; gre za econyl, ki omogoča neomejeno število recikliranj, kar pomembno prispeva k zdravju naših oceanov, ustvarjen je iz sintetičnih odpadkov, kot so industrijska plastika, odpadna tkanina in ribiške mreže, ter recikliran v novo najlonsko prejo, ki je enake kakovosti kot najlon.


KATEGORIJA ELLE VPLIVNEŽ Z VIZIJO
Nominiranci v kategoriji: Nina Gaspari, Ajda Rotar Urankar, Alja Perne

Modna navdušenka in vplivnica Alja Perne na enem od najbolj prepoznavnih slovenskih modnih blogov The Base Look že dolgo razveseljuje svoje sledilce s trendnimi in obenem samosvoje zapeljanimi oblačilnimi videzi, prav takšnim interjerjem svojega domovanja in drugimi vsebinami, povezanimi z življenjskim slogom.

 

O REVIJI ELLE

 

Revija Elle je najbolje prodajana modna revija s 45 tiskanimi izdajami in 37 spletnimi stranmi po vsem svetu. Založniška hiša Adria media Ljubljana revijo Elle na slovenskem trgu izdaja vse od leta 2005, od leta 2012 pa pod okriljem te znamke pripravlja tudi prestižni letni dogodek Elle Style Awards. Slovensko uredništvo revije Elle ob tiskani izdaji zvesto bdi še nad njeno spletno različico.

 

PR:

Adria Media

5. 12. 2020

Avtor

Administrator